
Poro-Elo Pro irto
Tuotekoodi: 2279Rekisteröityneet tiliasiakkaat voivat ostaa tuotteen myös verkkokaupasta.
Tuotekuvaus
Poro-Elo Pro on Hankkijan pororehuvalikoiman energiapitoisin täydennysrehu. Tuote sopii sekä tarharuokintaan säilörehun kanssa että maastoruokintaan ainoana rehuna.
MONIPUOLISET ENERGIANLÄHTEET
- Lisäenergiaa propyleeniglykolista, kasviöljystä ja sulavista kuiduista.
- Monipuolinen kuitukoostumus.
- Sisältää aromiainetta.
- Rae säilyttää olomuotonsa myös lumelta tarjottuna.
- Sisältää kaikki poron tarvitsemat kivennäis- ja hivenaineet sekä vitamiinit.
ORGAANISIA HIVENAINEITA
Kivennäisten, hivenaineiden ja vitamiinien riittävä saanti on välttämätöntä terveyden ja hyvän syönnin turvaamiseksi. Niitä tarvitaan kehon normaalin toiminnan, aineenvaihdunnan ja hormonitoiminnan ylläpitämiseen.
- Sisältää orgaanisia hyvin imeytyviä hivenaineita (seleeniä, kuparia, mangaania ja sinkkiä).
- Orgaanisista hivenaineista puhuttaessa tarkoitetaan kelaattimuotoisia hivenaineyhdisteitä, jossa hivenaine on sitoutunut aminohappoon. Poro-Elo Prossa käytettävät orgaaniset hivenaineet, sinkki, kupari ja mangaani, ovat sitoutuneet glysiiniaminohappoon. Orgaaninen seleeni, eli seleenimetioniini, on sitoutuneena metioniiniaminohappoon. Nämä hivenaineet kulkeutuvat ohutsuoleen ja imeytyvät tehokkaasti aminohappojen tavoin.
SISÄLTÄÄ PATENTOIDUT PROGRES®- ja PROGUT®-INNOVAATIOT
Progut® on hiivavalmiste, jonka on tutkimuksissa todettu lisäävän pötsimikrobien lukumäärää ja aktiivisuutta (Kettunen ym. 2016). Runsas pötsimikrobien määrä lisää säilörehun sulatusta ja syöntiä. Progut myös lisää propionihapon tuotantoa pötsissä (Kettunen ym. 2016). Propionihappo on tärkeä energianlähde ja erityisesti verensokerin lähtöaine. Verensokeria tarvitaan lihasten kasvuun.
Progut sitoo haitallisia mikrobeja, esim. E.colia ja salmonellaa (ripulibakteereja) itseensä ja kuljettaa ne elimistöstä ulos (Justus-Liebig University Giessen 2004 ja University of Barcelona 2017). Hyvälaatuinen suolistomikrobisto vähentää häiriöiden riskiä ja tukee eläinten hyvinvointia.
Progres on kotimainen mäntyöljyvalmiste, jonka sisältämien resiinihappojen on tutkimuksissa havaittu tukevan limakalvojen eheyttä (Aguirre ym. 2019). Limakalvot ovat suoliston imeytymispintoja, joiden eheys on tärkeää vastustuskyvyn, ravinnon imeytymisen, kasvun ja hyvinvoinnin kannalta.
KROSSI-VILJA - TURVALLISTA TÄRKKELYSENERGIAA
Tuotteen sisältämästä viljasta osa on valssijauhettua Krossi-viljaa. Hankkija on ainoa suomalainen rehunvalmistaja, jolla on käytössään valssijauhatus rehutehtaillaan. Krossi-viljan sulavuus on hyvä, sillä rehutehtaiden valssit ovat järeitä ja erittäin tehokkaita. Kokonaisia tai sulamattomia jyviä ei jää, vaan Krossi-vilja hyödynnetään täysimääräisesti eläinten ruoansulatuksessa.
Krossi-vilja on pötsiystävällisempää kuin jauhettu vilja. Krossi-viljojen partikkelikoko on suurempi, joten viljapartikkelit hajoavat pötsissä hitaammin kuin vasaramyllyllä jauhetut viljat eivätkä happamoita pötsiä yhtä voimakkaasti. Krossi-viljan avulla pötsiin saadaan tasaisemmin vapautuvaa tärkkelysenergiaa pötsimikrobien käyttöön.
Tuote | Poro-Elo Pro irto |
---|---|
Koostumus | rae |
Käyttötarkoitus | Porojen tarharuokintaan säilörehun kanssa ja maastoruokintaan ainoana rehuna. |
Muuntokelpoinen energia (MJ/kg ka) | 11,9 |
Raakavalkuainen (% ka) | 13,0 |
Sisältää | mm. Krossi-vilja, sooda, propyleeniglykoli, Progres®, Progut®, aromi |
Poro-Elo Pron syöttöön siirrytään vähitellen annosta suurentaen noin 2 viikon aikana. Nälkiintyneelle porolle kaiken rehun anto tulee aloittaa hyvin varovasti. Poro-Elo Pro:ta annetaan aluksi vain 100 - 200 g poroa kohti päivässä. Pariviikkoisen totutuskauden jälkeen annetaan 1 - 1,5 kg/pv poroa kohti. Riittävä veden tai puhtaan lumen saanti tulee varmistaa.
Tutkimusviitteet:
Aguirre ym. 2019. In‑feed resin acids reduce matrix metalloproteinase activity in the ileal mucosa of healthy broilers without inducing major effects on the gut microbiota. Vet. Res. (2019) 50:15.
Kettunen, H., Vuorenmaa, J., Gaffney, D. ja Apajalahti, J. 2016. Yeast hydrolysate product enhances ruminal fermentation in vitro. Journal of Applied Animal Nutrition, Vol. 4, e1, p. 1-7.
Julkaisemattomat tutkimusraportit:
- Justus-Liebig University Giessen, 2004
- University of Barcelona, 2017