Metsäkuusen aitataimet 6 kpl/ltk
Tuotekoodi: TA352605035 EAN: 6417189605355

Metsäkuusen aitataimet 6 kpl/ltk

Tuotekoodi: TA352605035 EAN: 6417189605355

Tuotekuvaus

Metsäkuusi on erinomainen aitakasvi. Ainavihantana puuna kuusi antaa ympärivuotista suojaa, sitoo pölyä ja toimii tuulensuojana. Metsäkuusi on melko vaatimaton kasvupaikan suhteen ja menestyy hyvin koko maassa.

Metsäkuusi viihtyy niin auringossa kuin varjossakin, mutta nuoria pienikokoisia taimia on syytä suojata pahimmalta paahteelta. Maan tulisi olla keskiravinteinen, tuore tai kostea ja hyvin vettä läpäisevä.

Metsäkuusen astiataimia voi istuttaa läpi kesän. Taimet istutetaan 40-60 cm paksuiseen multakerrokseen, noin 30 cm välein. Istutuksen jälkeen kasvualusta kastellaan kunnolla. Juurtumisvaiheessa taimia kastellaan muutaman kerran viikossa, säästä riippuen, niin että juuret saavat tarpeeksi vettä. Juuristoalue kannattaa suojata katteella, joka pidättää kosteutta ja estää rikkaruohojen kasvun.

Kuusiaita leikataan ensimmäisen kerran muutaman vuoden kuluttua istutuksesta, jonka jälkeen aitaa leikataan vuosittain. Leikkaus tehdään kevättalvella ennen kasvuunlähtöä, suojasäällä, sillä oksat eivät saa olla jäässä. Uusia vuosikasvaimia leikataan siten että niihin jää pari senttiä uutta kasvua. Vanhaan osaan asti ei leikata. Aidasta voi muotoilla joko ylöspäin kapenevan, päältä pyöreän tai tasaisen. Latvat katkaistaan vasta kun aita on riittävän korkea.

Tuotepakkaus:

paino: 3,00 kg

Ominaisuudet
TuoteMetsäkuusen aitataimet 6 kpl/ltk
Korkeus, cm150-300
Menestymisvyöhykkeet I-VIII
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäaitataimi
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko, puolivarjo, varjo
Tieteellinen nimiPicea abies
Käyttötarkoitusaita
Kasvutapakartiomainen
Istutustiheys3kpl/m
AlkuperämaaSuomi
Taimen koko myytäessämyyntikorkeus noin 30-50 cm, kennossa 6 kpl
Taimityyppiastiataimi