Perennat

Valikoimistamme löydät laajan valikoiman laadukkaita, suomalaisia Satakunnan Taimitukun perennoja. Perennojen eri kukkimisaikoja kannattaa hyödyntää niin että perennapenkki kukoistaa koko kesän! Hankkijalta löydät parhaat ja hyvinvoivat taimet, joista huolehditaan ja joita kastellaan säännöllisesti. Huolehdithan taimen säännöllisestä kastelusta ennen istutusta. Huom. Tuotekuvat on kuvattu täysikasvuisista kasveista, kasvin kukasta tai sadosta. Tuotekuva ei vastaa toimitettavaa taimea.

Syysleimu Bambini Desire, tummanpunainen kukka

Kauniit perennat palaavat vuodesta toiseen kaunistamaan puutarhaasi. Hankkijalla laaja valikoima helppohoitoisia vaihtoehtoja aurinkoon tai varjoon. Tutustu!

 

Perennat ovat helppohoitoinen vaihtoehto puutarhaan

Perennat ovat loistava valinta puutarhaasi, sillä ne palaavat vuodesta toiseen kaunistamaan ympäristöäsi. Näiden monivuotisten puutarhakasvien ansiosta voit nauttia kauniista kukkapenkeistä ilman jatkuvaa istutusurakkaa. Perennat ovat erittäin helppohoitoisia ja kestäviä, mikä tekee niistä suosikkeja niin omakotitaloissa asuville perheille kuin ammattimaisille maanviljelijöillekin. Istu suoraan kukkapenkkiin tai vaikkapa ruukkuun!

Milloin perennat voi istuttaa?

Perennat voi istuttaa useimmiten kevään ja syksyn välisenä aikana, kun maa on sulanut tai vielä pehmeä. Keväällä istutetut perennat saavat hyvän kasvualustan kesän aikana ja vahvistuvat ennen talvea. Syksyllä istutetut perennat ehtivät juurtua ennen talven tuloa ja kukkivat upeasti seuraavana kesänä.

Mitä perennoja aurinkoon?

Aurinkoiseen paikkaan sopivia perennoja ovat esimerkiksi kauneimmat perennat, kuten vanhanajan perennat ja korkeat perennat. Suosittelemme esimerkiksi seuraavia vaihtoehtoja:

 • Akileija Earlybird™ Red Yellow

 • Alppiasteri Goliath

 • Herttavuorenkilpi

 • Japaninakileija

  Näillä perennoilla saat aurinkoiseen puutarhaasi kauniita ja värikkäitä kukkia, jotka loistavat koko kesän ajan. Ne kestävät hyvin auringonpaistetta ja tuovat iloa puutarhaasi.

 • Mitä perennoja varjoon?

  Varjoisampaan paikkaan sopivia perennoja ovat esimerkiksi matalat perennat, jotka menestyvät hyvin vähemmän valoa saavissa paikoissa. Suosittelemme seuraavia vaihtoehtoja:

 • Rönsyansikka

 • Perhosorvokki värilajitelma


 • Sinikuunlilja Blue Angel


 • Tuoksukurjenpolvi Bevans Variety

 • Miten perennat istutetaan?

  Perennat kannattaa istuttaa hyvin valmisteltuun maahan. Aloita kaivamalla istutuskuoppa, joka on riittävän syvä ja leveä kasvin juuriston mukaan. Lisää istutuskuoppaan multaa tai kompostia ravinteiden saannin varmistamiseksi. Aseta taimi kuoppaan ja täytä se huolellisesti mullalla. Kastele istutuksen jälkeen perennaa runsaasti ja huolehdi säännöllisestä kastelusta kasvukauden aikana.

  Montako perennaa neliölle?

  Perennoiden tiheys riippuu kasvilajikkeesta ja halutusta lopputuloksesta. Yleinen suositus on noin 5-7 perennaa neliömetrille. Tämä antaa riittävästi tilaa kasvien kasvulle ja kukinnalle. Muista valita perennoille sopiva multa, kuten istutusmulta tai komposti, joka tarjoaa tarvittavat ravinteet ja ilmavuuden kasveille. Perennoja on saatavilla eri kokoisina, joten valitse puutarhaasi sopivat kasvit. Apua löydät Kasvienvalintaoppaastamme!

  Mikä perenna sopii haudalle?

  Haudalle sopivia perennoja ovat esimerkiksi matalat ja kestävät lajikkeet, jotka säilyttävät kauneutensa pitkään. Suosittelemme valitsemaan esimerkiksi seuraavia vaihtoehtoja: kuunliljat, pikkutöyhtöangervot ja keijunkukat.
  Nämä perennat luovat arvokkaan ja kauniin ilmeen haudalle ja säilyttävät kukintansa pitkään. Lue lisää haudalle sopivista kukista.

  Miksi perennat Hankkijalta?

  Kukkivat kasvit tuovat iloa ja väriä puutarhaasi vuodesta toiseen. Hankkijalta löydät varmasti juuri sinun tarpeisiisi sopivat perennat, oli kyseessä aurinkoinen paikka, varjoinen nurkkaus tai haudalle haluttu kasvi.
  Hankkija tarjoaa laajan valikoiman perennoja, joista voit valita juuri sinun puutarhaasi sopivat kasvit. Hankkimalla perennasi meiltä, voit luottaa siihen, että saat korkealaatuisia taimia, jotka on kasvatettu huolella. Tarjoamme myös asiantuntevaa neuvontaa ja opastusta perennojen hoitoon ja istutukseen liittyen. Luota Hankkijaan ja tee puutarhastasi upea helppohoitoisten perennakukkien avulla!

  Videot