Keltakriikuna Wilma
Tuotekoodi: TA242539051 EAN: 6417189539513

Keltakriikuna Wilma

Tuotekoodi: TA242539051 EAN: 6417189539513

Tuotekuvaus

Keltakriikuna 'Wilma' on aromikas ja maukas kriikunalajike. Keltaoranssit, pienet, vahapintaiset hedelmät kypsyvät elokuussa ja sopivat hyvin tuore- ja talouskäyttöön. Hedelmät ovat parhaimmillaan täysin kypsinä poimittuina. Itsepölytteinen puu hyötyy ristipölytyksestä. Lajike on hyvä pölyttäjä muille kriikunoille ja luumuille.

Kriikunapuu tarvitsee suojaisan, aurinkoisen ja lämpimän kasvupaikan. Puu istutetaan 80-100 cm multakerrokseen, hyvin vettä läpäisevään, kalkittuun maahan. Tukiseipäät (1-3 kpl) painetaan istutuskuopan reunoille, pohjamaahan saakka. Puu istutetaan seipäiden väliin, loivaan kumpuun, joka estää veden kertymisen taimen juurelle maan painumisen myötä. Tiivistä juuripaakkua voi varovasti hieman rikkoa ennen istutusta. Puun runko sidotaan tukiseipäisiin kahdesta kohtaa siten, että sidonta ei vahingoita puun kuorta. Puu kannattaa suojata jyrsijöiltä myyrä- ja jänisverkoilla.

Kriikunapuuta leikataan vuosittain, vähän kerralla. Liian voimakas leikkaus saattaa aiheuttaa runsasta versonkasvua ja heikentää kukintaa. Vain huonokuntoiset, kuivuneet ja liian tiheään kasvavat oksat poistetaan. Uusissa tutkimuksissa on ilmennyt, että luumarjaisten puiden ja pensaiden paras leikkuuajankohta on aikaisin keväällä. Tällöin vältetään syksyllä leikkuukohdista puuhun pääsevien bakteerien ja sienitautien leviäminen.

Keväällä kriikunapuu kalkitaan ja lannoitetaan esimerkiksi marjalannoitteella. Liian voimakasta typpilannoitusta tulisi välttää. Syyslannoitus auttaa puuta talvehtimaan ja parantaa seuraavan vuoden kukintaa.
Tuotepakkaus:

paino: 6,00 kg

Ominaisuudet

TuoteKeltakriikuna Wilma
Korkeus, cm300-500
Menestymisvyöhykkeet I-IV
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäkriikuna
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko, puolivarjo
Tieteellinen nimiPrunus domestica subsp. insititia 'Wilma'
Satoaikaelokuu
Käyttötarkoitushyöty
Istutustiheystaimiväli 3-4m
AlkuperämaaSuomi
Taimen koko myytäessäastiakoko 7L
Taimityyppiastiataimi