Keltakriikuna Wilma
Tuotekoodi: TA242539051 EAN: 6417189539513

Keltakriikuna Wilma

Tuotekoodi: TA242539051 EAN: 6417189539513

Tuotekuvaus

Keltakriikuna 'Wilma' on herkullisia, aromikkaita keltaoransseja hedelmiä tuottava lajike. Melko pienet vahapintaiset hedelmät kypsyvät elokuussa ja sopivat hyvin tuore- ja talouskäyttöön. Hedelmät ovat parhaimmillaan täysin kypsinä poimittuina. Itsepölytteinen puu hyötyy ristipölytyksestä. Lajike on hyvä pölyttäjä muille kriikunoille ja luumuille.

Kriikunapuu tarvitsee suojaisan, aurinkoisen ja lämpimän kasvupaikan. Maan tulisi olla mieluiten hyvin vettä läpäisevää hietamultamaata. Istutusmullaksi sopii peruslannoitettu ja kalkittu puutarhamulta, johon voi sekoittaa pohjamaata ja lisätä tarvittaessa hiekkaa.
Istutuskuopan tulisi olla (maaperästä riippuen) melko leveä ja syvä. Etenkin tiivis savimaa tulisi parantaa ja salaojittaa melko syvältä. Tiivistä juuripaakkua voi varovasti rikkoa ennen istutusta.
Tukiseipäät (2-3 kpl) painetaan istutuskuopan reunoille, pohjamaahan saakka. Puu istutetaan loivaan kumpuun, joka estää veden kertymisen taimen juurelle maan painumisen myötä. Puu istutetaan sellaiseen syvyyteen, että juurenniska jää näkyviin, mutta juuret peittyvät multaan. Puun runko sidotaan tukiseipäisiin kahdesta kohtaa siten, että sidonta ei vahingoita puun kuorta. Sidontanauhoja ja malleja on erilaisia. Puu suojataan myyrä- ja jänisverkoilla.

Kriikunapuuta leikataan yleensä vähemmän kuin esimerkiksi omenapuita. Pystykasvuiset, pitkät versot harvennetaan ja typistetään ja kuivat oksat ja juurivesat poistetaan. Paras ajankohta kriikunapuun hoitoleikkauksille on varhain keväällä, ennen puun nestevirtauksen alkamista. Kevätleikkuulla vältetään syksyllä leikkuukohdista puuhun pääsevien bakteerien ja sienitautien leviäminen.

Istutuksen jälkeen kriikunapuuta tulee kastella säännöllisesti, mieluummin harvemmin, mutta paljon kerralla. Keväällä kriikunapuuta voi tarvittaessa lannoittaa esimerkiksi marjalannoitteella. Liian voimakasta typpilannoitusta tulisi välttää. Loppukesällä tai alkusyksystä puuta voi lannoittaa typettömällä pk-lannoitteella, joka vahvistaa uusia versoja ja silmuja, sekä parantaa niiden talvenkestoa. Syyslannoitus tulee tehdä ennen kuin uudet versot ovat puutuneet.

Tuotepakkaus:

paino: 7,00 kg

Ominaisuudet
TuoteKeltakriikuna Wilma
Korkeus, cm300-500 (3-5 m)
Menestymisvyöhykkeet I-IV
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäkriikuna
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko, puolivarjo
Tieteellinen nimiPrunus domestica subsp. insititia 'Wilma'
Satoaikaelokuu
Käyttötarkoitushyötykäyttö
Istutustiheystaimiväli 3-4m
AlkuperämaaSuomi
Taimen koko myytäessäastiakoko 7L
Taimityyppiastiataimi