Kirsikkapuu Varjomorelli
Tuotekoodi: TA222553001 EAN: 6417189553014

Kirsikkapuu Varjomorelli

Tuotekoodi: TA222553001 EAN: 6417189553014

Tuotekuvaus

Kirsikkapuu 'Varjomorelli' on morellityyppinen, kestävä ja terve FinE -lajike. Hapahkot ja hieman mausteisen makuiset, tummat kirsikat kypsyvät elokuussa. Sato sopii erinomaisesti talouskäyttöön. Puulla on kaunis, hieman sateenvarjomainen kasvutapa ja se sopiikin hyvin myös pihan koristepuuksi.
Kirsikkapuu 'Varjomorelli' on itsepölytteinen, mutta hyötyy ristipölytyksestä.

Kirsikkapuu tarvitsee suojaisan, aurinkoisen ja lämpimän kasvupaikan. Istutuskuopan tulisi olla melko leveä ja syvä. Kuopan pohjaa olisi hyvä rikkoa tai salaojittaa, mikäli pohjamaa on tiivistä savea. Istutusmullaksi sopii hyvin peruslannoitettu ja kalkittu puutarhamulta, johon voi sekoittaa hieman pohjamaata. Tiivistä juuripaakkua voi varovasti rikkoa ennen istutusta.

Tukiseipäät (2-3 kpl) painetaan istutuskuopan reunoille, pohjamaahan saakka. Puu istutetaan loivaan kumpuun, joka estää veden kertymisen taimen juurelle maan painumisen myötä. Puu istutetaan sellaiseen syvyyteen, että juurenniska jää näkyviin, mutta juuret peittyvät multaan. Puun runko sidotaan tukiseipäisiin kahdesta kohtaa siten, että sidonta ei vahingoita puun kuorta. Sidontanauhoja ja malleja on erilaisia. Puu suojataan myyrä- ja jänisverkoilla.

Kirsikkapuuta leikataan hyvin vähän. Liian voimakas leikkaus saattaa aiheuttaa runsasta versonkasvua ja heikentää kukintaa. Vain huonokuntoiset, kuivuneet ja liian tiheään kasvavat oksat poistetaan. Uusissa tutkimuksissa on ilmennyt, että luumarjaisten puiden ja pensaiden paras leikkuuajankohta on aikaisin keväällä. Tällöin vältetään syksyllä leikkuukohdista puuhun pääsevien bakteerien ja sienitautien leviäminen.

Istutuksen jälkeen kirsikkapuuta tulee kastella säännöllisesti, mieluummin harvemmin, mutta paljon kerralla. Keväällä kirsikkapuu voidaan lannoittaa esimerkiksi marjalannoitteella. Liian voimakasta typpilannoitusta tulisi välttää. Loppukesällä tai alkusyksystä puuta voi lannoittaa typettömällä pk-lannoitteella, joka vahvistaa uusia versoja ja silmuja, sekä parantaa niiden talvenkestoa. Syyslannoitus tulee tehdä ennen kuin uudet versot ovat puutuneet.

Tuotepakkaus:

paino: 7,00 kg

Ominaisuudet
TuoteKirsikkapuu Varjomorelli
Korkeus, cm300-500 (3-5 m)
Menestymisvyöhykkeet I-III
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäkirsikkapuu
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko, puolivarjo
Tieteellinen nimiPrunus cerasus 'Varjomorelli
Satoaikaelokuu
Käyttötarkoitushyöty
Istutustiheystaimiväli 4-5 m
AlkuperämaaSuomi
Taimen koko myytäessäastiakoko 7L
Taimityyppiastiataimi