Kirsikkaluumu Mara
Tuotekoodi: TA242531051 EAN: 6417189531517

Kirsikkaluumu Mara

Tuotekoodi: TA242531051 EAN: 6417189531517

Tuotekuvaus

Kirsikkaluumu 'Mara' on voimakaskasvuinen ja satoisa luumulajike. Puun hedelmät ovat kullankeltaiset ja vahvakuoriset. Hedelmäliha on erittäin mehukasta ja miellyttävän makeanhappoista. Sato kypsyy elo-syyskuussa. Kirsikkaluumu 'Mara' tarvitsee pölyttäjäksi toisen kirsikkaluumulajikkeen. 'Mara' on hyvä pölyttäjä muille kirsikkaluumuille.

Luumupuu tarvitsee suojaisan, aurinkoisen ja lämpimän kasvupaikan. Puu istutetaan 80-100 cm multakerrokseen, hyvin vettä läpäisevään, kalkittuun maahan. Tukiseipäät (1-3 kpl) painetaan istutuskuopan reunoille, pohjamaahan saakka. Puu istutetaan seipäiden väliin, loivaan kumpuun, joka estää veden kertymisen taimen juurelle maan painumisen myötä. Tiivistä juuripaakkua voi varovasti hieman rikkoa ennen istutusta. Puun runko sidotaan tukiseipäisiin kahdesta kohtaa siten, että sidonta ei vahingoita puun kuorta. Puu kannattaa suojata jyrsijöiltä myyrä- ja jänisverkoilla.

Luumupuuta leikataan vuosittain, vähän kerralla. Liian voimakas leikkaus saattaa aiheuttaa runsasta versonkasvua ja heikentää kukintaa. Vain huonokuntoiset, kuivuneet ja liian tiheään kasvavat oksat poistetaan. Uusissa tutkimuksissa on ilmennyt, että luumarjaisten puiden ja pensaiden paras leikkuuajankohta on aikaisin keväällä. Tällöin vältetään syksyllä leikkuukohdista puuhun pääsevien bakteerien ja sienitautien leviäminen.

Keväällä luumupuu kalkitaan ja lannoitetaan esimerkiksi marjalannoitteella. Liian voimakasta typpilannoitusta tulisi välttää. Syyslannoitus auttaa puuta talvehtimaan ja parantaa seuraavan vuoden kukintaa. Runsassatoisina vuosina luumupuun raakileita kannattaa reilusti harventaa, jotta puu jaksaa kypsyttää riittävän suuret hedelmät ja muodostaa seuraavan kesän kukka-aiheet.
Tuotepakkaus:

paino: 6,00 kg

Ominaisuudet

TuoteKirsikkaluumu Mara
Korkeus, cm300-500 cm
Menestymisvyöhykkeet I-III(IV)
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäkirsikkaluumu
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko, puolivarjo
Tieteellinen nimiPrunus cerasifera 'Mara'
Satoaikaelo-syyskuu
Käyttötarkoitushyötykäyttö
Istutustiheystaimiväli noin 5 m
AlkuperämaaSuomi
Taimen koko myytäessäastiakoko 7L
Taimityyppiastiataimi