Kirsikkapuu Fanal
Tuotekoodi: TA222558001 EAN: 6417189558019

Kirsikkapuu Fanal

Tuotekoodi: TA222558001 EAN: 6417189558019

Tuotekuvaus

Kirsikkapuu 'Fanal' kuuluu hapankirsikoihin, mutta on niistä ehkä makein. Marjat ovat keskikokoisia tai suurehkoja. Puu on melko pystykasvuinen. Lajike on satoisa ja itsepölyttyvä, mutta hyötyy ristipölytyksestä.

Kirsikkapuu tarvitsee suojaisan, aurinkoisen ja lämpimän kasvupaikan. Puu istutetaan 80-100 cm multakerrokseen, hyvin vettä läpäisevään, kalkittuun maahan. Tukiseipäät (1-3 kpl) painetaan istutuskuopan reunoille, pohjamaahan saakka. Puu istutetaan seipäiden väliin, loivaan kumpuun, joka estää veden kertymisen taimen juurelle maan painumisen myötä. Tiivistä juuripaakkua voi varovasti hieman rikkoa ennen istutusta. Puun runko sidotaan tukiseipäisiin kahdesta kohtaa siten, että sidonta ei vahingoita puun kuorta. Puu kannattaa suojata jyrsijöiltä myyrä- ja jänisverkoilla.

Kirsikkapuuta leikataan hyvin vähän. Liian voimakas leikkaus saattaa aiheuttaa runsasta versonkasvua ja heikentää kukintaa. Vain huonokuntoiset, kuivuneet ja liian tiheään kasvavat oksat poistetaan. Uusissa tutkimuksissa on ilmennyt, että luumarjaisten puiden ja pensaiden paras leikkuuajankohta on aikaisin keväällä. Tällöin vältetään syksyllä leikkuukohdista puuhun pääsevien bakteerien ja sienitautien leviäminen.

Keväällä kirsikkapuu kalkitaan ja lannoitetaan esimerkiksi marjalannoitteella. Liian voimakasta typpilannoitusta tulisi välttää. Syyslannoitus auttaa puuta talvehtimaan ja parantaa seuraavan vuoden kukintaa. Ominaisuudet
Tuotepakkaus:

paino: 6,00 kg

Ominaisuudet

TuoteKirsikkapuu Fanal
Korkeus, cm300-500
Menestymisvyöhykkeet I-III
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäkirsikkapuu
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko, puolivarjo
Tieteellinen nimiPrunus cerasus 'Fanal'
Satoaikaelokuu
Käyttötarkoitushyöty
Istutustiheystaimiväli 4-5 m