Kirsikkapuu Sikkolankirsikka
Tuotekoodi: TA222552001 EAN: 6417189552017

Kirsikkapuu Sikkolankirsikka

Tuotekoodi: TA222552001 EAN: 6417189552017

Tuotekuvaus

Laukaalta kotoisin oleva, amarellityypinen 'Sikkolan Kuulasmarja' on satoisa ja kestävä FinE -lajike. Kirsikat ovat helakanpunaisia, melko pieniä ja hapankirsikaksi makeita. Sato kypsyy aikaisin ja sopii hyvin tuorekäyttöön. Kukinta on runsas ja kestää pitkään. Lajike on itsepölytteinen, mutta ristipölytys parantaa satoa huomattavasti.

Kirsikkapuu tarvitsee suojaisan, aurinkoisen ja lämpimän kasvupaikan. Puu istutetaan 80-100 cm multakerrokseen, hyvin vettä läpäisevään, kalkittuun maahan. Tukiseipäät (1-3 kpl) painetaan istutuskuopan reunoille, pohjamaahan saakka. Puu istutetaan seipäiden väliin, loivaan kumpuun, joka estää veden kertymisen taimen juurelle maan painumisen myötä. Tiivistä juuripaakkua voi varovasti hieman rikkoa ennen istutusta. Puun runko sidotaan tukiseipäisiin kahdesta kohtaa siten, että sidonta ei vahingoita puun kuorta. Puu kannattaa suojata jyrsijöiltä myyrä- ja jänisverkoilla.

Kirsikkapuuta leikataan hyvin vähän. Liian voimakas leikkaus saattaa aiheuttaa runsasta versonkasvua ja heikentää kukintaa. Vain huonokuntoiset, kuivuneet ja liian tiheään kasvavat oksat poistetaan. Uusissa tutkimuksissa on ilmennyt, että luumarjaisten puiden ja pensaiden paras leikkuuajankohta on aikaisin keväällä. Tällöin vältetään syksyllä leikkuukohdista puuhun pääsevien bakteerien ja sienitautien leviäminen.

Keväällä kirsikkapuu kalkitaan ja lannoitetaan esimerkiksi marjalannoitteella. Liian voimakasta typpilannoitusta tulisi välttää. Syyslannoitus auttaa puuta talvehtimaan ja parantaa seuraavan vuoden kukintaa.
Tuotepakkaus:

paino: 6,00 kg

Ominaisuudet

TuoteKirsikkapuu Sikkolankirsikka
Korkeus, cm300-500
Menestymisvyöhykkeet I-IV
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäkirsikkapuu
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko, puolivarjo
Tieteellinen nimiPrunus cerasus 'Sikkolankirsikka'
Satoaikaelokuu
Käyttötarkoitushyöty
Istutustiheystaimiväli 4-5 m