Luumupuu Kuntalan Punaluumu
Tuotekoodi: TA242530001 EAN: 6417189530015

Luumupuu Kuntalan Punaluumu

Tuotekoodi: TA242530001 EAN: 6417189530015

Tuotekuvaus

Elimäeltä kotoisin oleva 'Kuntalan Punaluumu' on terve ja kestävä FinE -lajike. Aikaisin satoikään tuleva puu on melko hillittykasvuinen. Hedelmät ovat keskikokoisia, makeita ja aromikkaita. Itsepölytteinen puu hyötyy ristipölytyksestä. Hyvä pölyttäjä lajikkeelle on esimerkiksi 'Victoria'.

Luumupuu tarvitsee suojaisan, aurinkoisen ja lämpimän kasvupaikan. Puu istutetaan 80-100 cm multakerrokseen hyvin vettä läpäisevään, kalkittuun maahan. Tukiseipäät (1-3 kpl) painetaan istutuskuopan reunoille, pohjamaahan saakka. Puu istutetaan seipäiden väliin, loivaan kumpuun, joka estää veden kertymisen taimen juurelle maan painumisen myötä. Tiivistä juuripaakkua voi varovasti hieman rikkoa ennen istutusta. Puun runko sidotaan tukiseipäisiin kahdesta kohtaa siten, että sidonta ei vahingoita puun kuorta. Sidontanauhoja ja malleja on erilaisia. Puu suojataan myyrä- ja jänisverkoilla.

Luumupuuta leikataan vuosittain, vähän kerralla. Liian voimakas leikkaus saattaa aiheuttaa runsasta versonkasvua ja heikentää kukintaa. Vain huonokuntoiset, kuivuneet ja liian tiheään kasvavat oksat poistetaan. Uusissa tutkimuksissa on ilmennyt, että luumarjaisten puiden ja pensaiden paras leikkuuajankohta on aikaisin keväällä. Tällöin vältetään syksyllä leikkuukohdista puuhun pääsevien bakteerien ja sienitautien leviäminen.

Keväällä luumupuu kalkitaan ja lannoitetaan esimerkiksi marjalannoitteella. Liian voimakasta typpilannoitusta tulisi välttää. Syyslannoitus auttaa puuta talvehtimaan ja parantaa seuraavan vuoden kukintaa.
Luumupuu on omajuurinen.
Tuotepakkaus:

paino: 6,00 kg

Ominaisuudet

TuoteLuumupuu Kuntalan punaluumu
Korkeus, cm300-500
Menestymisvyöhykkeet I-IV
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäluumupuu
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko, puolivarjo
Tieteellinen nimiPrunus domestica 'Kuntalan Punaluumu'
Satoaikaelokuu
Käyttötarkoitushyöty
Istutustiheystaimiväli 3-4m