Luumupuu Parikkalan Tummaluumu
Tuotekoodi: TA242537001 EAN: 6417189537014

Luumupuu Parikkalan Tummaluumu

Tuotekoodi: TA242537001 EAN: 6417189537014

Tuotekuvaus

Pitkään Suomen kaakkoisosissa viljelty 'Parikkalan Tummaluumu' on aromikas ja melko pienihedelmäinen, itsepölytteinen lajike. Paksukuoriset, tummat, violetinpunaiset hedelmät sopivat tuore- ja talouskäyttöön. Elokuussa kypsyvä sato säilyy varastossa pari viikkoa. Ristipölytys parantaa satoa. Lajike on hyvä keltaluumun pölyttäjä.

Luumupuu tarvitsee suojaisan, aurinkoisen ja lämpimän kasvupaikan. Puu istutetaan 80-100 cm multakerrokseen hyvin vettä läpäisevään, kalkittuun maahan. Tukiseipäät (1-3 kpl) painetaan istutuskuopan reunoille, pohjamaahan saakka. Puu istutetaan seipäiden väliin, loivaan kumpuun, joka estää veden kertymisen taimen juurelle maan painumisen myötä. Tiivistä juuripaakkua voi varovasti hieman rikkoa ennen istutusta. Puun runko sidotaan tukiseipäisiin kahdesta kohtaa siten, että sidonta ei vahingoita puun kuorta. Sidontanauhoja ja malleja on erilaisia. Puu suojataan myyrä- ja jänisverkoilla.

Luumupuuta leikataan vuosittain, vähän kerralla. Liian voimakas leikkaus saattaa aiheuttaa runsasta versonkasvua ja heikentää kukintaa. Vain huonokuntoiset, kuivuneet ja liian tiheään kasvavat oksat poistetaan. Uusissa tutkimuksissa on ilmennyt, että luumarjaisten puiden ja pensaiden paras leikkuuajankohta on aikaisin keväällä. Tällöin vältetään syksyllä leikkuukohdista puuhun pääsevien bakteerien ja sienitautien leviäminen.

Keväällä luumupuu kalkitaan ja lannoitetaan esimerkiksi marjalannoitteella. Liian voimakasta typpilannoitusta tulisi välttää. Syyslannoitus auttaa puuta talvehtimaan ja parantaa seuraavan vuoden kukintaa.
Tuotepakkaus:

paino: 7,00 kg

Ominaisuudet
TuoteLuumupuu Parikkalan Tummaluumu
Korkeus, cm300-500
Menestymisvyöhykkeet I-III(IV)
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäluumupuu
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko, puolivarjo
Tieteellinen nimiPrunus domestica 'Parikkalan Tummaluumu'
Satoaikaelokuu
Käyttötarkoitushyöty
Istutustiheystaimiväli 3-4m
AlkuperämaaSuomi
Taimen koko myytäessäastiakoko 7L
Taimityyppiastiataimi