Omenapuu Dace
Tuotekoodi: TA202590001 EAN: 6417189590019

Omenapuu Dace

Tuotekoodi: TA202590001 EAN: 6417189590019

Tuotekuvaus

Omenapuu 'Dace' on satoisa talvilajike. Hedelmät ovat isoja ja suurimmalti osin punaisen peitevärin peittämiä. Malto on happaman-imelä, mehukas ja maukas. Puu tulee varhain satoikään.
Lajikkeella on rupiresistessi Vf-geeni. Geenin takia ruven kestävyys perustuu omenan perimässä olevaan ruvenkestävyyteen eikä pelkästään esimerkiksi vahvaan kuoreen.

Omenapuu tarvitsee suojaisan, aurinkoisen ja lämpimän kasvupaikan. Istutuskuopan tulisi olla melko leveä ja syvä. Kuopan pohjaa olisi hyvä rikkoa tai salaojittaa, mikäli pohjamaa on tiivistä savea. Istutusmullaksi sopii hyvin peruslannoitettu ja kalkittu puutarhamulta, johon voi sekoittaa hieman pohjamaata. Tiivistä juuripaakkua voi varovasti rikkoa ennen istutusta.

Tukiseipäät (2-3 kpl) painetaan istutuskuopan reunoille, pohjamaahan saakka. Puu istutetaan loivaan kumpuun, joka estää veden kertymisen taimen juurelle maan painumisen myötä. Puu istutetaan sellaiseen syvyyteen, että juurenniska jää näkyviin, mutta juuret peittyvät multaan. Puun runko sidotaan tukiseipäisiin kahdesta kohtaa siten, että sidonta ei vahingoita puun kuorta. Sidontanauhoja ja malleja on erilaisia. Puu suojataan myyrä- ja jänisverkoilla.

Istutuksen jälkeen omenapuuta tulee kastella säännöllisesti, mieluummin harvemmin, mutta paljon kerralla. Omenapuuta voi lannoittaa keväällä esimerkiksi marjalannoitteella. Liiallista typpilannoitusta tulisi välttää. Loppukesällä tai alkusyksystä puuta voi lannoittaa typettömällä pk-lannoitteella, joka vahvistaa uusia versoja ja silmuja, sekä parantaa niiden talvenkestoa. Syyslannoitus tulee tehdä ennen kuin uudet versot ovat puutuneet.
Tuotepakkaus:

paino: 7,00 kg

Ominaisuudet
TuoteOmenapuu Dace
Korkeus, cm300-500
Menestymisvyöhykkeet I-III(IV)
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäomenapuu
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko, puolivarjo
Tieteellinen nimiMalus domestica 'Dace'
Satoaikasyys-lokakuu
Käyttötarkoitushyöty
Istutustiheystaimiväli 4-5 m
AlkuperämaaSuomi
Taimen koko myytäessäastiakoko 7L
Taimityyppiastiataimi