Omenapuu Lobo
Tuotekoodi: TA202507001 EAN: 6417189507017

Omenapuu Lobo

Tuotekoodi: TA202507001 EAN: 6417189507017

Tuotekuvaus

Omenapuu 'Lobo' on kanadalaista alkuperää oleva talvilajike. Hedelmät ovat keskikokoisia, litteänpyöreitä ja hiukan kekomaisia. Hedelmien pohjaväri on keltainen ja niissä on runsas tummanpunainen peiteväri. Maku on miedon happoinen ja mausteinen. Sato kypsyy lokakuussa korjuukypsäksi ja on syöntikypsää marras-joulukuussa. Puu on voimakaskasvuinen ja tuottaa runsaan sadon jo nuorena. Herkullinen suomalainen jouluomena.

Omenapuu tarvitsee suojaisan, aurinkoisen ja lämpimän kasvupaikan. Istutuskuopan tulisi olla mahdollisimman leveä ja syvä, hillittykasvuisilla omenapuilla vähintään 60 cm syvä ja suurilla puilla vähintään 80 cm syvä. Kuopan pohjaa olisi hyvä rikkoa tai salaojittaa, mikäli pohjamaa on tiivistä savea. Istutusmullaksi sopii hyvin peruslannoitettu ja kalkittu puutarhamulta, johon voi sekoittaa hieman pohjamaata.

Tukiseipäät (1-3 kpl) painetaan istutuskuopan reunoille, pohjamaahan saakka. Puu istutetaan seipäiden väliin, loivaan kumpuun, joka estää veden kertymisen taimen juurelle maan painumisen myötä. Tiivistä juuripaakkua voi hieman varovasti rikkoa ennen istutusta. Puun runko sidotaan tukiseipäisiin kahdesta kohtaa siten, että sidonta ei vahingoita puun kuorta. Sidontanauhoja ja malleja on erilaisia. Puu suojataan myyrä- ja jänisverkoilla.

Keväällä istutettavalle puulle tehdään tarvittaessa istutusleikkaus. Syksyllä istutetun puun voi leikata tarvittaessa varhain seuraavana keväänä. Jatkossa hoitoleikkaukset tehdään keväällä ennen silmujen puhkeamista. Tällöin poistetaan kilpalatvat, liian tiheästi kasvavat, latvuksen sisään kasvavat, toisiaan hankaavat, vioittuneet ja pystysuoraan ylöspäin kasvavat oksat. Latvus pyritään pitämään melko harvana.

Omenapuu kalkitaan ja lannoitetaan keväällä esimerkiksi marjalannoitteella. Elo-syyskuussa puu lannoitetaan typettömällä pk-lannoitteella, joka auttaa kasvia talvehtimisessa. Liiallista typpilannoitusta tulisi välttää. Istutuksen jälkeen omenapuuta tulee kastella säännöllisesti, mieluummin harvemmin, mutta paljon kerralla. Tukiseipäät voi poistaa muutaman vuoden kuluttua istutuksesta, kun taimi on kunnolla juurtunut.

Tuotepakkaus:

paino: 7,00 kg

Ominaisuudet
TuoteOmenapuu Lobo
Korkeus, cm300-500 (3-5 m)
Menestymisvyöhykkeet I-III
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäomenapuu
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko, puolivarjo
Tieteellinen nimiMalus domestica 'Lobo'
Satoaikalokakuu
Käyttötarkoitushyöty
Istutustiheystaimiväli 5 m
AlkuperämaaSuomi
Taimen koko myytäessäastiakoko 7L
Taimityyppiastiataimi