Päärynäpuu Aunenpäärynä
Tuotekoodi: TA262571001 EAN: 6417189571018

Päärynäpuu Aunenpäärynä

Tuotekoodi: TA262571001 EAN: 6417189571018

Tuotekuvaus

Pälkäneeltä kotoisin oleva 'Aunen Päärynä' on melko pienikokoinen ja runsassatoinen lajike. Sato kypsyy syyskuun alkupuolella ja säilyy muutaman viikon. Hedelmät ovat herkullisia, pitkähköjä, punaruskeita ja maultaan miedon makeita. Itsepölytteinen lajike hyötyy ristipölytyksestä. Puu tulee aikaisin satoikään.

Päärynäpuu tarvitsee suojaisan, aurinkoisen ja lämpimän kasvupaikan. Puu istutetaan 80-100 cm multakerrokseen, hyvin vettä läpäisevään, kalkittuun maahan. Tukiseipäät (1-3 kpl) painetaan istutuskuopan reunoille, pohjamaahan saakka. Puu istutetaan seipäiden väliin, loivaan kumpuun, joka estää veden kertymisen taimen juurelle maan painumisen myötä. Tiivistä juuripaakkua voi varovasti hieman rikkoa ennen istutusta. Puun runko sidotaan tukiseipäisiin kahdesta kohtaa siten, että sidonta ei vahingoita puun kuorta. Puu kannattaa suojata jyrsijöiltä myyrä- ja jänisverkoilla.

Päärynäpuita leikataan kuten omenapuita, mutta niukemmin. Liian voimakas leikkaus saattaa aiheuttaa runsasta versonkasvua muutenkin voimakaskasvuisilla puilla. Vain huonokuntoiset, kuivuneet ja liian tiheään kasvavat oksat poistetaan. Paras leikkuuajankohta on aikaisin keväällä, ennen silmujen puhkeamista.

Istutuksen jälkeen nuoria taimia ei tarvitse lannoittaa, mikäli istutusmulta on ollut valmiiksi lannoitettua. Vanhempia puita lannoitetaan kevyesti keväisin, esimerkiksi marjalannoitteella. Syyslannoitus auttaa puuta talvehtimaan ja parantaa seuraavan vuoden kukintaa.
Tuotepakkaus:

paino: 6,00 kg

Ominaisuudet

TuotePäärynäpuu Aunenpäärynä
Korkeus, cm300-500
Menestymisvyöhykkeet I-III
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäpäärynäpuu
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko, puolivarjo
Tieteellinen nimiPyrus communis 'Aunen Päärynä'
Satoaikasyyskuu
Käyttötarkoitushyöty
Istutustiheystaimiväli 4-5 m