Päärynäpuu Olga
Tuotekoodi: TA262579001 EAN: 6417189579014

Päärynäpuu Olga

Tuotekoodi: TA262579001 EAN: 6417189579014

Tuotekuvaus

Erittäin talvenkestävä päärynäpuu 'Olga' sopii hyvin myös koristekäyttöön. Suurikokoinen puu kukkii näyttävästi keväällä. Hedelmät ovat pieniä, pyöreähköjä ja happamia. Runsas sato soveltuu erinomaisesti talouskäyttöön. Lajike tarvitsee pölyttäjän tehdäkseen satoa ja on hyvä yleispölyttäjä muille päärynöille.

Päärynäpuu tarvitsee suojaisan, aurinkoisen ja lämpimän kasvupaikan. Puu istutetaan 80-100 cm multakerrokseen, hyvin vettä läpäisevään, kalkittuun maahan. Tukiseipäät (1-3 kpl) painetaan istutuskuopan reunoille, pohjamaahan saakka. Puu istutetaan seipäiden väliin, loivaan kumpuun, joka estää veden kertymisen taimen juurelle maan painumisen myötä. Tiivistä juuripaakkua voi varovasti hieman rikkoa ennen istutusta. Puun runko sidotaan tukiseipäisiin kahdesta kohtaa siten, että sidonta ei vahingoita puun kuorta. Puu kannattaa suojata jyrsijöiltä myyrä- ja jänisverkoilla.

Päärynäpuita leikataan kuten omenapuita, mutta niukemmin. Liian voimakas leikkaus saattaa aiheuttaa runsasta versonkasvua muutenkin voimakaskasvuisilla puilla. Vain huonokuntoiset, kuivuneet ja liian tiheään kasvavat oksat poistetaan. Paras leikkuuajankohta on aikaisin keväällä, ennen silmujen puhkeamista.

Istutuksen jälkeen nuoria taimia ei tarvitse lannoittaa, mikäli istutusmulta on ollut valmiiksi lannoitettua. Vanhempia puita lannoitetaan kevyesti keväisin, esimerkiksi marjalannoitteella. Syyslannoitus auttaa puuta talvehtimaan ja parantaa seuraavan vuoden kukintaa. Muista lajikkeista esim. Pepi on hyvä pölyttäjä. Pepi myös hyötyy ristipölytyksestä.
Tuotepakkaus:

paino: 6,00 kg

Ominaisuudet

TuotePäärynäpuu Olga
Korkeus, cm300-500
Menestymisvyöhykkeet I-V
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäpäärynäpuu
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko, puolivarjo
Tieteellinen nimiPyrus communis 'Olga'
Satoaikasyyskuu
Käyttötarkoitushyöty, koriste
Istutustiheystaimiväli 4-5 m
AlkuperämaaSuomi
Taimen koko myytäessäastiakoko 7L
Taimityyppiastiataimi

Liittyvät tuotteet