Perhepäärynä
Tuotekoodi: TA262587001 EAN: 6417189587019

Perhepäärynä

Tuotekoodi: TA262587001 EAN: 6417189587019

Tuotekuvaus

Perhepäärynä sopii pieneen pihaan tai paikkaan jonne yhden lajikkeen istutus ei pölytyksen puuttuessa ole kannattavaa. Puuhun on varrennettu vähintään kolme eri lajiketta, jotka on valittu kestävyyden, pölytyksen ja kypsymisajan perusteella. Sato kypsyy lajikkeiden mukaan elo-syyskuun aikana. Jokaista lajiketta tulee hoitaa kuten yksittäistä päärynäpuuta.

Päärynäpuu tarvitsee suojaisan, aurinkoisen ja lämpimän kasvupaikan. Puu istutetaan 80-100 cm multakerrokseen, hyvin vettä läpäisevään, kalkittuun maahan. Tukiseipäät (1-3 kpl) painetaan istutuskuopan reunoille, pohjamaahan saakka. Puu istutetaan seipäiden väliin, loivaan kumpuun, joka estää veden kertymisen taimen juurelle maan painumisen myötä. Tiivistä juuripaakkua voi varovasti hieman rikkoa ennen istutusta. Puun runko sidotaan tukiseipäisiin kahdesta kohtaa siten, että sidonta ei vahingoita puun kuorta. Puu kannattaa suojata jyrsijöiltä myyrä- ja jänisverkoilla.

Päärynäpuita leikataan kuten omenapuita, mutta niukemmin. Liian voimakas leikkaus saattaa aiheuttaa runsasta versonkasvua muutenkin voimakaskasvuisilla puilla. Vain huonokuntoiset, kuivuneet ja liian tiheään kasvavat oksat poistetaan. Paras leikkuuajankohta on aikaisin keväällä, ennen silmujen puhkeamista.

Istutuksen jälkeen nuoria taimia ei tarvitse lannoittaa, mikäli istutusmulta on ollut valmiiksi lannoitettua. Vanhempia puita lannoitetaan kevyesti keväisin, esimerkiksi marjalannoitteella. Syyslannoitus auttaa puuta talvehtimaan ja parantaa seuraavan vuoden kukintaa.
Tuotepakkaus:

paino: 6,00 kg

Ominaisuudet

TuotePerhepäärynä
Korkeus, cm300-500
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäpäärynäpuu
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko, puolivarjo
Tieteellinen nimiPyrus "Perhepäärynä"
Satoaikasyksy
Käyttötarkoitushyöty
Istutustiheystaimiväli 4-5 m