Alppiruusu Axel Tigerstedt FinE 4L
Tuotekoodi: TA802818000 EAN: 6417189818007

Alppiruusu Axel Tigerstedt FinE 4L

Tuotekoodi: TA802818000 EAN: 6417189818007

Tuotekuvaus

Alppiruusu 'Axel Tigerstedt' on kookas ja tuuheakasvuinen koristepensas. Kukat ovat hiukan nuokkuvat ja hennon vaaleanpunaiset, avauduttuuaan lähes valkoiset. Yksittäisen kukan ylintä terälehteä koristaa kaunis ruskea laikutus. Nuoret versot ovat hohtavan valkonukkaiset. Pensas on säännöllisen pyöreälatvuksinen ja kaunismuotoinen. Lajike on saanut FinE -tunnuksen.

Alppiruusu 'Axel Tigerstedt' sopii metsäpuutarhaan, pensasryhmään atsaleojen ja havujen kanssa tai yksin suojaisalle kasvupaikalle. Matalajuurinen pensas tarvitsee kostean, kuohkean, turvepitoisen ja happaman maan. Kasvin juurelle on suositeltavaa levittää kuorikatetta tai istuttaa juuristoa varjostavia maanpeitekasveja.

Alppiruusun lehdistö on kevättalvella suojattava auringolta, kunnes maa on sulanut. Alppiruusut eivät tarvitse säännöllistä leikkaamista. Huonokuntoiset ja kuolleet oksat voi poistaa tarvittaessa.

Lyhenne FinE tulee sanoista Finnish Elite. Tunnuksella varustetut kasvit on lisätty ilmastonkestävyydeltään ja käyttöominaisuuksiltaan tutkituista ja tautitestatuista emokasveista. FinE®-kasvit ovat pitkän tutkimus- ja valintatyön ja osaavan taimituotannon tulos.
FinE®-tunnus myönnetään tarkoin valituille koristekasveille ja marja- ja hedelmälajikkeille.
Tuotepakkaus:

paino: 4,00 kg

Ominaisuudet
TuoteAlppiruusu Axel Tigerstedt FinE 4L
Korkeus, cm150
Menestymisvyöhykkeet I-IV
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäalppiruusu
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)puolivarjo, varjo
Tieteellinen nimiRhododendron 'Axel Tigerstedt'
Käyttötarkoituskoriste
Kasvutapapyöreähkö
Istutustiheys1 kpl/m
AlkuperämaaSuomi
Taimen koko myytäessäastiakoko 4L
Taimityyppiastiataimi