Alppiruusu Eino FinE 4L
Tuotekoodi: TA802807001 EAN: 6417189807018

Alppiruusu Eino FinE 4L

Tuotekoodi: TA802807001 EAN: 6417189807018

Tuotekuvaus

Alppiruusu 'Eino' on kaunis purppuranpunaisin kukin kukkiva lajike. Rentokasvuinen, korkeuttaan leveämpi pensas muistuttaa lehdistöltään puistoalppiruusua. Kukinta ajoittuu kesäkuun loppupuolelle. Lajike sietää melko hyvin kuivuutta ja on menestynyt hyvin Laukaalla jo vuodesta ‐88. Alppiruusu 'Eino' on terve ja kestävä FinE‐lajike.

Puolivarjossa viihtyvä alppiruusu sopii metsäpuutarhaan, pensasryhmään atsaleojen ja havujen kanssa tai yksin suojaisalle kasvupaikalle. Matalajuurinen pensas tarvitsee kostean, kuohkean, turvepitoisen ja happaman maan. Kasvin juurelle on suositeltavaa levittää kuorikatetta tai istuttaa juuristoa varjostavia maanpeitekasveja.

Alppiruusun lehdistö on kevättalvella suojattava auringolta, siihen asti kunnes maa on sulanut. Alppiruusut eivät tarvitse säännöllistä leikkaamista. Huonokuntoiset ja kuolleet oksat voi poistaa tarvittaessa.

Lyhenne FinE tulee sanoista Finnish Elite. Tunnuksella varustetut kasvit on lisätty ilmastonkestävyydeltään ja käyttöominaisuuksiltaan tutkituista ja tautitestatuista emokasveista. FinE®-kasvit ovat pitkän tutkimus- ja valintatyön ja osaavan taimituotannon tulos.
FinE®-tunnus myönnetään tarkoin valituille koristekasveille ja marja- ja hedelmälajikkeille.
Tuotepakkaus:

paino: 4,00 kg

Ominaisuudet
TuoteAlppiruusu Eino FinE 4L
Korkeus, cm100-120 cm
Menestymisvyöhykkeet I-III
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäalppiruusu
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)puolivarjo, varjo
Tieteellinen nimiRhododendron 'Eino'
Käyttötarkoituskoristekäyttö
Kasvutapaleveäkasvuinen
Istutustiheystaimiväli 80-90 cm
AlkuperämaaSuomi
Taimen koko myytäessä4 litran astia, taimen koko noin 25-40 cm
Taimityyppiastiataimi