Alppiruusu Marketta 4L
Tuotekoodi: TA802803008 EAN: 6417189803089

Alppiruusu Marketta 4L

Tuotekoodi: TA802803008 EAN: 6417189803089

Tuotekuvaus

Alppiruusu 'Marketta' on melko kookas vaaleanpunakukkainen alppiruusulajike. Kukkien nuput ovat purppuranpunaiset ja kukat auetessaan hempeän vaaleanpunaiset. Reunoista tummemmat terälehdet vaalenevat keskustaan päin. Ylimmässä terälehdessä on tummanpunaisia laikkuja. Lehdet ovat kauniin tummanvihreät ja sileät. Alppiruusu 'Marketta' on voimakaskasvuinen ja runsaasti haarova pyöreä pensas, joka kasvaa yleensä korkeuttaan leveämmäksi. Kestävä ja terve kotimainen lajike on saanut FinE -tavaramerkin.

Puolivarjossa viihtyvä alppiruusu sopii metsäpuutarhaan, pensasryhmään atsaleojen ja havujen kanssa tai yksin suojaisalle kasvupaikalle. Matalajuurinen pensas tarvitsee kostean, kuohkean turvepitoisen ja happaman maan. Kasvin juurelle on suositeltavaa levittää kuorikatetta tai istuttaa juuristoa varjostavia maanpeitekasveja.

Alppiruusun lehdistö on kevättalvella suojattava auringolta siihen asti kunnes maa on sulanut. Alppiruusut eivät tarvitse säännöllistä leikkaamista. Huonokuntoiset ja kuolleet oksat voi poistaa tarvittaessa.

Tuotepakkaus:

paino: 4,00 kg

Ominaisuudet

TuoteAlppiruusu Marketta 4L
Korkeus, cm140-200
Menestymisvyöhykkeet I-IV
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäalppiruusu
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)puolivarjo, varjo
Tieteellinen nimiRhododendron 'Marketta'
Käyttötarkoituskoriste
Kasvutapapyörekasvuinen
Istutustiheys1kpl/m