Alppiruusu Raisa FinE 4L
Tuotekoodi: TA802814017 EAN: 6417189814177

Alppiruusu Raisa FinE 4L

Tuotekoodi: TA802814017 EAN: 6417189814177

Tuotekuvaus

Alppiruusu 'Raisa' on tuuhea- ja matalakasvuinen Tigerstedtii-ryhmään kuuluva lajike. Kukat ovat melko pienet, avoimen kellomaiset ja pinkinpunaiset. Lehdet ovat pitkän pyöreät, yläpinnaltaan syvän vihreät. Pensaalla on kaunis pyöreä kasvutapa. Alppiruusu 'Raisa' on kestävä FinE -lajike.

Alppiruusu 'Raisa' sopii metsäpuutarhaan, pensasryhmään atsaleojen ja havujen kanssa tai yksin suojaisalle kasvupaikalle. Matalajuurinen pensas tarvitsee kostean, kuohkean turvepitoisen ja happaman maan. Kasvin juurelle on suositeltavaa levittää kuorikatetta tai istuttaa juuristoa varjostavia maanpeitekasveja.

Alppiruusun lehdistö on kevättalvella suojattava auringolta, siihen asti kunnes maa on sulanut. Alppiruusut eivät tarvitse säännöllistä leikkaamista. Huonokuntoiset ja kuolleet oksat voi poistaa tarvittaessa.

Lyhenne FinE tulee sanoista Finnish Elite. Tunnuksella varustetut kasvit on lisätty ilmastonkestävyydeltään ja käyttöominaisuuksiltaan tutkituista ja tautitestatuista emokasveista. FinE®-kasvit ovat pitkän tutkimus- ja valintatyön ja osaavan taimituotannon tulos.
FinE®-tunnus myönnetään tarkoin valituille koristekasveille ja marja- ja hedelmälajikkeille.
Tuotepakkaus:

paino: 4,00 kg

Ominaisuudet
TuoteAlppiruusu Raisa FinE 4L
Korkeus, cm80-120
Menestymisvyöhykkeet I-III
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäalppiruusu
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)puolivarjo, varjo
Tieteellinen nimiRhododendron 'Raisa'
Käyttötarkoituskoristekäyttö
Kasvutapalaakean pyöreä
Istutustiheystaimiväli n. 70 cm