Dahurianalppiruusu Kustavi FinE 4L
Tuotekoodi: TA802801001 EAN: 6417189801016

Dahurianalppiruusu Kustavi FinE 4L

Tuotekoodi: TA802801001 EAN: 6417189801016

Tuotekuvaus

Dahurianalppiruusu 'Kustavi' kukkii ensimmäisten alppiruusujen joukossa aikaisin keväällä, jo toukokuun puolella. Kauniin violetit kukat ovat pienissä kukinnoissa. Lehdet ovat pienehköt, tuoksuvat ja kesällä kauniin vihreät. Lehdistön syysväri on punainen tai keltainen. Syksyllä dahurianalppiruusu pudottaa osan lehdistään. Talvehtivat lehdet ovat hyvin tummat ja punertavan vihreät. Pystykasvuinen ja keskikokoinen pensas sopii hyvin ryhmään muiden alppiruusujen tai havujen kanssa. Dahurianalppiruusu 'Kustavi' on terve ja kestävä FinE -lajike.

Puolivarjossa viihtyvä alppiruusu sopii metsäpuutarhaan, pensasryhmään atsaleojen ja havujen kanssa tai yksin suojaisalle kasvupaikalle. Matalajuurinen pensas tarvitsee kostean, kuohkean, turvepitoisen ja happaman maan. Kasvin juurelle on suositeltavaa levittää kuorikatetta tai istuttaa juuristoa varjostavia maanpeitekasveja.

Alppiruusun lehdistö on kevättalvella suojattava auringolta, kunnes maa on sulanut. Alppiruusut eivät tarvitse säännöllistä leikkaamista. Huonokuntoiset ja kuolleet oksat voi poistaa tarvittaessa.

Lyhenne FinE tulee sanoista Finnish Elite. Tunnuksella varustetut kasvit on lisätty ilmastonkestävyydeltään ja käyttöominaisuuksiltaan tutkituista ja tautitestatuista emokasveista. FinE®-kasvit ovat pitkän tutkimus- ja valintatyön ja osaavan taimituotannon tulos.
FinE®-tunnus myönnetään tarkoin valituille koristekasveille ja marja- ja hedelmälajikkeille.
Tuotepakkaus:

paino: 4,00 kg

Ominaisuudet
TuoteDahurianalppiruusu Kustavi FinE 4L
Korkeus, cm150-250 cm
Menestymisvyöhykkeet I-III
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäalppiruusu
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)puolivarjo, varjo
Tieteellinen nimiRhododendron dauricum 'Kustavi'
Syysväripunainen, keltainen
Käyttötarkoituskoristekäyttö
Kasvutapapystykasvuinen
Istutustiheys1kpl/m
AlkuperämaaSuomi
Taimen koko myytäessä4 litran astia, myyntikorkeus noin 25-40 cm
Taimityyppiastiataimi