Koristearonian aitataimet 8 kpl/ltk
Tuotekoodi: TA352202031 EAN: 6417189202318

Koristearonian aitataimet 8 kpl/ltk

Tuotekoodi: TA352202031 EAN: 6417189202318

Tuotekuvaus

Koristearonia on helppohoitoinen ja kestävä koristepensas. Nuori taimi on aluksi harvaoksainen, mutta muuttuu iän myötä kauniiksi, pystykasvuiseksi ja tuuheaksi pensaaksi. Kesällä kiiltävän vihreät lehdet saavat syksyllä upean punaisen syysvärin. Valkoiset pienet kukat koristavat versoja kesäkuussa. Mustat parkkihappoiset marjat ovat syötäviä ja sopivat esimerkiksi viinin valmistukseen. Koristearonia sopii erinomaisesti leikattavaksi aidaksi tai vapaasti kasvavaksi aidanteeksi. Pensas kestää hyvin tuulta ja tiesuolaa.

Aronia viihtyy parhaiten kuivassa tai tuoreessa, keskiravinteisessa ja hyvin vettä läpäisevässä maassa. Pensas menestyy auringossa tai puolivarjossa. Upea syysväri tulee parhaiten esiin aurinkoisella paikalla. Aronian marjojen tummanpunainen mehu voi olla tahraavaa, joten pensas kannattaa istuttaa kauemmas esimerkiksi vaaleista kiveyksistä.

Astioissa olevia aitataimia voi istuttaa läpi kesän. Aitataimet istutetaan 40-60 cm paksuiseen multakerrokseen, siten että juurenniska jää maanpinnan yläpuolelle. Taimet kannattaa istuttaa loivaan kumpuun, jotta vesi ei jää seisomaan niiden juurelle maan painumisen myötä. Juurtumisvaiheessa taimia on syytä kastella, sääolosuhteista riippuen, muutamia kertoja viikossa, siten että juuret saavat tarpeeksi vettä.
Mikäli halutaan tiiviimpi, leikattava aita, taimia istutetaan 3-4 kappaletta metrille. Vapaasti kasvavaan aitaan taimia istutetaan 2-3 kappaletta metrille.

Istutuksen jälkeen haaroittuneet taimet leikataan 10 cm ylimmän haaran yläpuolelta. Jatkossa leikattavaa aitaa muotoillaan vuosittain, siten että alaosa jää hieman yläosaa leveämmäksi. Nuorena aitaa leikataan keväällä ennen kasvuunlähtöä ja tarvittaessa uudelleen syksyllä hyvin kevyesti. Vanhempi aita leikataan kesällä, jolloin siistitään vain uutta kasvustoa.
Vapaasti kasvavasta aidanteesta voi tarvittaessa leikata vanhimpia ja huonokuntoisimpia oksia. Paras leikkausajankohta on keväällä ennen kasvuunlähtöä.
Tuotepakkaus:

paino: 3,00 kg

Ominaisuudet
TuoteKoristearonian aitataimet 8 kpl/ltk
Korkeus, cm250
Menestymisvyöhykkeet I-VI
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäaitataimi
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko, puolivarjo
Tieteellinen nimiAronia x prunifolia
Syysväritummanpunainen
Käyttötarkoituskoriste, aita, aidanne
Kasvutapapystyoksainen, leveäkasvuinen
Istutustiheys2-4 kpl/m
AlkuperämaaSuomi
Taimen koko myytäessäruukun halkaisija 13 cm, kennossa 8 ruukkua
Taimityyppiastiataimi