Metsäkuusi aitataimet 6 kpl/ltk
Tuotekoodi: TA352605035 EAN: 6417189605355

Metsäkuusi aitataimet 6 kpl/ltk

Tuotekoodi: TA352605035 EAN: 6417189605355

Tuotekuvaus

Metsäkuusi on erinomainen aitakasvi. Ainavihantana kasvina kuusi antaa ympärivuotista suojaa, sitoo pölyä ja toimii tuulensuojana. Kuusi on melko vaatimaton kasvupaikan suhteen ja menestyy hyvin koko maassa.

Parhaiten metsäkuusi viihtyy kosteassa tai tuoreessa, keskiravinteisessa maassa. Kuusi menestyy niin auringossa kuin varjossakin ja maa voi olla kalkittu tai hapan.

Metsäkuusen astiataimia voi istuttaa läpi kesän. Taimet istutetaan 40-60 cm paksuiseen multakerrokseen, noin 30 cm välein. Istutuksen jälkeen kasvualusta kastellaan kunnolla. Juurtumisvaiheessa taimia kastellaan muutaman kerran viikossa, säästä riippuen, niin että juuret saavat tarpeeksi vettä. Juuristoalue kannattaa suojata katteella, joka pidättää kosteutta ja estää rikkaruohojen kasvun.

Kuusiaita leikataan ensimmäisen kerran muutaman vuoden kuluttua istutuksesta, jonka jälkeen aitaa leikataan vuosittain. Leikkaus tehdään kevättalvella ennen kasvuunlähtöä, suojasäällä, sillä oksat eivät saa olla jäässä. Uusia vuosikasvaimia leikataan siten että niihin jää pari senttiä uutta kasvua. Vanhaan osaan asti ei leikata. Aidasta voi muotoilla joko ylöspäin kapenevan, päältä pyöreän tai tasaisen. Latvat katkaistaan vasta kun aita on riittävän korkea.

HUOM! Taimien koko 30-50 cm

Tuotepakkaus:

paino: 3,00 kg

Ominaisuudet

TuoteMetsäkuusi aitataimet 6 kpl/ltk
Korkeus, cm150-300
Menestymisvyöhykkeet I-VIII
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäaitataimi
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko, puolivarjo, varjo
Tieteellinen nimiPicea abies
Käyttötarkoitusaita
Kasvutapakartiomainen
Istutustiheys3kpl/m