Pihasyreeni aitataimi 10 kpl
Tuotekoodi: TA351191008 EAN: 6417189191087

Pihasyreeni aitataimi 10 kpl

Tuotekoodi: TA351191008 EAN: 6417189191087

Tuotekuvaus

Pysty- ja jäykkähaarainen pihasyreeni kukkii perinteisesti juhannuksen aikoihin. Tuoksuva kukat ovat tyypillisesti vaaleansinililat ja lehdet herttamaiset. Tiheä ja voimakas juuristo muodostaa runsaasti juurivesoja. Pihasyreenin kukkien väri voi vaihdella kannan mukaan.

Pihasyreeni viihtyy parhaiten aurinkoisella tai puolivarjoisella kasvupaikalla, hyvin vettä läpäisevässä, tuoreessa ja ravinteikkaassa maassa.

Esipakatut aitataimet (10 kpl avojuurisia ns. piiskataimia yhdessä paketissa) istutetaan keväällä tai syksyllä, taimien ollessa lepotilassa. Ennen istutusta taimet erotellaan ja juuret upotetaan veteen muutamaksi tunniksi. Taimet istutetaan 40-60 cm paksuiseen multakerrokseen, siten että haarautumiskohta jää hieman maanpinnan alapuolelle. Mikäli halutaan tiiviimpi, leikattava aita, taimia istutetaan 3-4 kappaletta metrille. Vapaasti kasvavaan aitaan taimia istutetaan 2-3 kappaletta metrille.

Istutuksen jälkeen yksiversoiset taimet leikataan 10-15 cm korkeudelta. Haaroittuneet taimet leikataan 10 cm ylimmän haaran yläpuolelta. Jatkossa leikattavaa aitaa muotoillaan vuosittain, siten että alaosa jää hieman yläosaa leveämmäksi. Nuorena aitaa leikataan keväällä ennen kasvuunlähtöä ja tarvittaessa uudelleen syksyllä hyvin kevyesti. Vanhempi aita leikataan kesällä, jolloin siistitään vain uutta kasvustoa.

Juurtumisvaiheessa taimia on syytä kastella, sääolosuhteista riippuen, muutamia kertoja viikossa, siten että juuret saavat tarpeeksi vettä.
Tuotepakkaus:

paino: 3,00 kg

Ominaisuudet

TuotePihasyreeni aitataimi 10 kpl/pkt
Korkeus, cm300-400
Menestymisvyöhykkeet I-VI
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäaitataimi
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko, puolivarjo
Tieteellinen nimiSyringa vulgaris
Käyttötarkoitusaita, aidanne
Kasvutapapystykasvuinen
Istutustiheys2-4 kpl/m