Pihasyreenin aitataimet 10 kpl/pkt
Tuotekoodi: TA351191008 EAN: 6417189191087

Pihasyreenin aitataimet 10 kpl/pkt

Tuotekoodi: TA351191008 EAN: 6417189191087

Tuotekuvaus

Perinteinen pihasyreeni on kaunis ja monikäyttöinen pensas. Juhannuksen aikoihin pihasyreenin versoihin puhkeavat miellyttävän tuoksuiset, vaaleansinililat kukat. Pensaan lehdet ovat herttamaiset ja kauniin vihreät. Tiheä ja voimakas juuristo muodostaa runsaasti juurivesoja. Pysty- ja jäykkähaarainen pihasyreeni kestää erittäin hyvin tuulta, joten se sopii hyvin suojaistutuksiin ja aidanteeksi.
Perinteisestä violetista pihasyreenistä löytyy useita kantoja joiden kukkien värin sävy voi vaihdella suuresti.

Pihasyreeni viihtyy parhaiten aurinkoisella tai puolivarjoisella kasvupaikalla, hyvin vettä läpäisevässä, tuoreessa ja ravinteikkaassa maassa.

Esipakatut avojuuriset aitataimet istutetaan keväällä tai syksyllä, taimien ollessa lepotilassa. Ennen istutusta taimet erotellaan ja juuret upotetaan veteen muutamaksi tunniksi. Aitataimet istutetaan 40-60 cm paksuiseen multakerrokseen, siten että juurenniska jää maanpinnan yläpuolelle. Taimet kannattaa istuttaa loivaan kumpuun, jotta vesi ei jää seisomaan niiden juurelle maan painumisen myötä. Mikäli halutaan tiiviimpi, leikattava aita, taimia istutetaan 3-4 kappaletta metrille. Vapaasti kasvavaan aitaan taimia istutetaan 2-3 kappaletta metrille. Syreenin kaunis kukinta pääsee parhaiten oikeuksiinsa vapaasti kasvavassa aidanteessa.

Istutuksen jälkeen yksiversoiset taimet leikataan 10-15 cm korkeudelta. Haaroittuneet taimet leikataan 10 cm ylimmän haaran yläpuolelta. Jatkossa leikattavaa aitaa muotoillaan vuosittain, siten että alaosa jää hieman yläosaa leveämmäksi. Nuorena aitaa leikataan keväällä ennen kasvuunlähtöä ja tarvittaessa uudelleen syksyllä hyvin kevyesti. Vanhempi aita leikataan kesällä, jolloin siistitään vain uutta kasvustoa.

Juurtumisvaiheessa taimia on syytä kastella, sääolosuhteista riippuen, muutamia kertoja viikossa, siten että juuret saavat tarpeeksi vettä.
Tuotepakkaus:

paino: 3,00 kg

Ominaisuudet
TuotePihasyreenin aitataimet 10 kpl/pkt
Korkeus, cm300-400
Menestymisvyöhykkeet I-VI
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäaitataimi
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko, puolivarjo
Tieteellinen nimiSyringa vulgaris
Käyttötarkoitusaita, aidanne
Kasvutapapystykasvuinen
Istutustiheys2-4 kpl/m
AlkuperämaaSuomi
Taimen koko myytäessä10 kpl/pkt, myyntikorkeus noin 20-30 cm
Taimityyppiesipakattu, avojuurisia