Siperianhernepensaan aitataimet 10 kpl/pkt
Tuotekoodi: TA351191009 EAN: 6417189191094

Siperianhernepensaan aitataimet 10 kpl/pkt

Tuotekoodi: TA351191009 EAN: 6417189191094

Tuotekuvaus

Siperianhernepensas on hyvin talvenkestävä, pitkäikäinen ja kookas koristepensas. Siperianhernepensas kukkii vaaleankeltaisin kukin kesä-heinäkuussa. Parilehdykkäiset lehdet ovat kauniin vaaleanvihreät ja versot pystykasvuiset ja piikikkäät. Kapeat siemenpalot pysyvät oksissa myöhään syksyyn. Siemenet ovat lievästi myrkyllisiä. Siperianhernepensas sopii erinomaisesti aidaksi tai aidanteeksi. Pensas kestää hyvin kuivia ja karuja olosuhteita, kuivuutta, tuulta, paahdetta ja tiesuolaa. Siperianhernepensas pystyy juuriston typpibakteerien avulla sitomaan ilmasta typpeä, joka auttaa sitä selviytymään ravintoköyhässä maassa.

Siperianhernepensas viihtyy parhaiten aurinkoisella tai puolivarjoisella kasvupaikalla, kuivahkossa tai tuoreessa, hyvin vettä läpäisevässä maassa. Siperianhernepensas kestää leikkaamista oikein hyvin.

Esipakatut avojuuriset aitataimet istutetaan keväällä tai syksyllä, taimien ollessa lepotilassa. Ennen istutusta taimet erotellaan ja juuret upotetaan veteen muutamaksi tunniksi. Aitataimet istutetaan 40-60 cm paksuiseen multakerrokseen, siten että juurenniska jää maanpinnan yläpuolelle. Taimet kannattaa istuttaa loivaan kumpuun, jotta vesi ei jää seisomaan niiden juurelle maan painumisen myötä. Mikäli halutaan tiiviimpi, leikattava aita, taimia istutetaan 3-4 kappaletta metrille. Vapaasti kasvavaan aitaan taimia istutetaan 2-3 kappaletta metrille.

Istutuksen jälkeen yksiversoiset taimet leikataan 10-15 cm korkeudelta. Haaroittuneet taimet leikataan 10 cm ylimmän haaran yläpuolelta. Jatkossa leikattavaa aitaa muotoillaan vuosittain, siten että alaosa jää hieman yläosaa leveämmäksi. Nuorena aitaa leikataan keväällä ennen kasvuunlähtöä ja tarvittaessa uudelleen syksyllä hyvin kevyesti. Vanhempi aita leikataan kesällä, jolloin siistitään vain uutta kasvustoa.

Juurtumisvaiheessa taimia on syytä kastella, sääolosuhteista riippuen, muutamia kertoja viikossa, siten että juuret saavat tarpeeksi vettä.
Tuotepakkaus:

paino: 3,00 kg

Valmistusmaa: SUOMI