Siperianhernepensas aitataimi 10 kpl
Tuotekoodi: TA351191009 EAN: 6417189191094

Siperianhernepensas aitataimi 10 kpl

Tuotekoodi: TA351191009 EAN: 6417189191094

Tuotekuvaus

Kestävä, kookas ja pitkäikäinen siperianhernepensas talvehtii hyvin koko maassa. Pensas kukkii vaaleankeltaisin kukin kesä-heinäkuussa. Parilehdykkäiset lehdet ovat kauniin vaaleanvihreät, ja versot pystykasvuiset ja piikikkäät. Kapeat siemenpalot pysyvät oksissa myöhään syksyyn. Siemenet ovat lievästi myrkyllisiä. Siperianhernepensas sopii erinomaisesti aidaksi tai aidanteeksi. Se kestää hyvin kuivia ja karuja olosuhteita, kuivuutta, tuulta, paahdetta ja tiesuolaa. Siperianhernepensas pystyy juuriston typpibakteerien avulla sitomaan ilmasta typpeä, joka auttaa sitä selviytymään ravintoköyhässä maassa.

Siperianhernepensas viihtyy parhaiten läpäisevässä, kuivassa tai tuoreessa maassa, auringossa tai puolivarjossa. Siperianhernepensas kestää leikkaamista oikein hyvin.

Esipakatut aitataimet (10 kpl avojuurisia ns. piiskataimia yhdessä paketissa) istutetaan keväällä tai syksyllä, taimien ollessa lepotilassa. Ennen istutusta taimet erotellaan ja juuret upotetaan veteen muutamaksi tunniksi. Taimet istutetaan 40-60 cm paksuiseen multakerrokseen, siten että haarautumiskohta jää hieman maanpinnan alapuolelle. Mikäli halutaan tiiviimpi, leikattava aita, taimia istutetaan 3-4 kappaletta metrille. Vapaasti kasvavaan aitaan taimia istutetaan 2-3 kappaletta metrille.

Istutuksen jälkeen yksiversoiset taimet leikataan 10-15 cm korkeudelta. Haaroittuneet taimet leikataan 10 cm ylimmän haaran yläpuolelta. Jatkossa leikattavaa aitaa muotoillaan vuosittain, siten että alaosa jää hieman yläosaa leveämmäksi. Nuorena aitaa leikataan keväällä ennen kasvuunlähtöä ja tarvittaessa uudelleen syksyllä hyvin kevyesti. Vanhempi aita leikataan kesällä, jolloin siistitään vain uutta kasvustoa.

Juurtumisvaiheessa taimia on syytä kastella, sääolosuhteista riippuen, muutamia kertoja viikossa, siten että juuret saavat tarpeeksi vettä.
Tuotepakkaus:

paino: 3,00 kg

Ominaisuudet

TuoteSiperianhernepensas aitataimi 10 kpl/pkt
Korkeus, cm350-500
Menestymisvyöhykkeet I-VIII
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäaitataimi
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiCaragana arborescens
Käyttötarkoitusaita, aidanne
Kasvutapaylöspäin levenevä
Istutustiheys2-4 kpl/m