Unkarinsyreenin aitataimet 6 kpl/ltk
Tuotekoodi: TA352224035 EAN: 6417189224358

Unkarinsyreenin aitataimet 6 kpl/ltk

Tuotekoodi: TA352224035 EAN: 6417189224358

Tuotekuvaus

Unkarinsyreeni on kookas ja hyvin talvenkestävä syreeni. Pensas kukkii kesäkuussa tuoksuvin violetein kukin. Kukinnot ovat tiiviit ja pystyt. Kasvutavaltaan unkarinsyreeni on hyvin pysty- ja jäykkäversoinen. Juurivesoja pensas ei tee, mutta tyvivesoja muodostuu runsaasti. Unkarinsyreenillä on soikeat, tummanvihreät ja kiiltävät lehdet. Pensas sopii erinomaisesti vapaasti kasvavaksi kukkivaksi aidanteeksi.

Unkarinsyreeni viihtyy parhaiten aurinkoisella tai puolivarjoisella kasvupaikalla. Maan tulisi olla ravinteikas, tuore ja hyvin vettä läpäisevä.

Astioissa olevia aitataimia voi istuttaa läpi kesän. Aitataimet istutetaan 40-60 cm paksuiseen multakerrokseen, siten että juurenniska jää maanpinnan yläpuolelle. Taimet kannattaa istuttaa loivaan kumpuun, jotta vesi ei jää seisomaan niiden juurelle maan painumisen myötä. Juurtumisvaiheessa taimia on syytä kastella, sääolosuhteista riippuen, muutamia kertoja viikossa, siten että juuret saavat tarpeeksi vettä.

Mikäli halutaan tiiviimpi, leikattava aita, taimia istutetaan 3-4 kappaletta metrille. Vapaasti kasvavaan aitaan taimia istutetaan 2-3 kappaletta metrille. Syreenin kukinta pääsee parhaiten oikeuksiinsa vapaasti kasvavassa aidanteessa.

Istutuksen jälkeen haaroittuneet taimet leikataan 10 cm ylimmän haaran yläpuolelta. Jatkossa leikattavaa aitaa muotoillaan vuosittain, siten että alaosa jää hieman yläosaa leveämmäksi. Nuorena aitaa leikataan keväällä ennen kasvuunlähtöä ja tarvittaessa uudelleen syksyllä hyvin kevyesti. Vanhempi aita leikataan kesällä, jolloin siistitään vain uutta kasvustoa.
Vapaasti kasvavaa aitaa leikataan tarvittaessa, harventamalla vanhimpia oksia. Paras leikkausajankohta on varhain keväällä.

Tuotepakkaus:

paino: 3,00 kg

Ominaisuudet
TuoteUnkarinsyreenin aitataimet 6 kpl/ltk
Korkeus, cm400
Menestymisvyöhykkeet I-VIII
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäaitataimi
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko, puolivarjo
Tieteellinen nimiSyringa josikaea
Käyttötarkoitusaita, aidanne
Kasvutapapystykasvuinen
Istutustiheys2-4 kpl/m
AlkuperämaaSuomi
Taimen koko myytäessämyyntikorkeus noin 20-30 cm, kennossa 6 ruukkua
Taimityyppiastiataimi