Unkarinsyreeni aitataimet 6 kpl/ltk
Tuotekoodi: TA352224035 EAN: 6417189224358

Unkarinsyreeni aitataimet 6 kpl/ltk

Tuotekoodi: TA352224035 EAN: 6417189224358

Tuotekuvaus

Unkarinsyreeni on kookas ja hyvin talvenkestävä syreeni. Sen kapeat violetit kukinnot tuoksuvat miedosti. Kasvutavaltaan unkarinsyreeni on hyvin pysty ja jäykkäversoinen. Juurivesoja se ei tee, mutta tyvivesoja muodostuu runsaasti. Unkarinsyreenillä on soikeat, tummanvihreät ja kiiltävät lehdet. Pensas sopii erinomaisesti kukkivaksi aidanteeksi ja leikattavaksi aidaksi.

Unkarinsyreeni viihtyy parhaiten kalkitussa, läpäisevässä, ravinteikkaassa maassa. Vanhempia, vapaasti kasvavia pensaita kannattaa harventaa leikkaamalla.

Astiataimia voi istuttaa läpi kesän. Taimet istutetaan 40-60 cm paksuiseen multakerrokseen, joko samaan syvyyteen kuin ruukussa ollessaan tai siten että juuripaakun päälle tulee enintään 5 cm multaa. Mikäli halutaan tiiviimpi, leikattava aita, taimia istutetaan 3-4 kappaletta metrille. Vapaasti kasvavaan aitaan taimia istutetaan 2-3 kappaletta metrille.

Istutuksen jälkeen yksiversoiset taimet leikataan 10-15 cm korkeudelta. Haaroittuneet taimet leikataan 10 cm ylimmän haaran yläpuolelta. Jatkossa leikattavaa aitaa muotoillaan vuosittain, siten että alaosa jää hieman yläosaa leveämmäksi. Nuorena aitaa leikataan keväällä ennen kasvuunlähtöä ja tarvittaessa uudelleen syksyllä hyvin kevyesti. Vanhempi aita leikataan kesällä, jolloin siistitään vain uutta kasvustoa.

Juurtumisvaiheessa taimia on syytä kastella, sääolosuhteista riippuen, muutamia kertoja viikossa, siten että juuret saavat tarpeeksi vettä.
Tuotepakkaus:

paino: 3,00 kg

Ominaisuudet

TuoteUnkarinsyreeni aitataimet 6 kpl/ltk
Korkeus, cm400
Menestymisvyöhykkeet I-VIII
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäaitataimi
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko, puolivarjo
Tieteellinen nimiSyringa josikaea
Käyttötarkoitusaita, aidanne
Kasvutapapystykasvuinen
Istutustiheys2-4 kpl/m