Balkaninhevoskastanja
Tuotekoodi: TA402401001 EAN: 6417189401018

Balkaninhevoskastanja

Tuotekoodi: TA402401001 EAN: 6417189401018

Tuotekuvaus

Balkanilta kotoisin oleva hevoskastanja on kaunis ja hyvin leveälatvuksinen puu. Suuret sormilehdykkäiset lehdet ovat kesällä kauniin tummanvihreät ja syksyllä keltaisen tai oranssin syysvärin sävyttämät. Hevoskastanja kukkii kesäkuussa suurin, pystyin, valkoisin kukinnoin, jotka houkuttelevat mehiläisiä ja kimalaisia. Isot piikkiset hedelmät eivät ole syötäviä, mutta kelpaavat hyvin esimerkiksi oraville. Nuori puu on hyvin talvenarka ja vaatii hieman enemmän hoitoa, kuin varttuneempi hevoskastanja. Kaunis ja näyttävä puu sopii hyvin suureen pihaan, suojaisalle paikalle istutettavaksi.

Hevoskastanja viihtyy parhaiten aurinkoisella, suojaisalla kasvupaikalla, kalkitussa, tuoreessa ja ravinteikkaassa maassa. Nuoren puun lannoituksesta ja kastelusta on huolehdittava erityisen hyvin. Puun juurella kannattaa käyttää katteita tai suojakasveja , jotka estävät rikkaruohojen kasvun.

Hevoskastanja saa helposti lahovaurioita, joten runsasta leikkaamista on vältettävä. Nuoren puun latvusta voi leikata tarvittaessa varovasti loppukesällä, sillä keväällä puun mahlavuoto on runsasta.
Tuotepakkaus:

paino: 6,00 kg

Ominaisuudet

TuoteBalkaninhevoskastanja
Korkeus, cm1500
Menestymisvyöhykkeet I-III(IV)
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäpuu
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko, puolivarjo
Tieteellinen nimiAesculus hippocastanum
Syysvärikeltainen
Käyttötarkoituskoriste
Kasvutapaleveä
Istutustiheystaimiväli 7 m