Tervaleppä
Tuotekoodi: TA402402030 EAN: 6417189402305

Tervaleppä

Tuotekoodi: TA402402030 EAN: 6417189402305

Tuotekuvaus

Tervaleppä on nopeakasvuinen ja kestävä, Suomessa luonnonvaraisenakin kasvava lehtipuu. Tervalepän lehdet ovat kiiltävät, tummanvihreät ja tylppäkärkiset. Puun runko on tumma ja uurteinen ja latvus soikea. Tervaleppä kukkii aikaisin keväällä ennen lehtien puhkeamista. Myöhemmin puuhun muodostuu pieniä ja koristeellisia, käpymäisiä pähkylähedelmiä, jotka tulevat kauniisti esille lehtien pudottua.

Tervalepän juurinystyröissä on typensitojabakteereja, jotka sitovat typpeä ilmasta. Puun ei tarvitse varastoida lehtivihreässä olevaa typpeä, joten se pudottaa lehtensä vihreinä. Lehtimassa toimii luontaisena typpilannoituksena ympäröivälle maaperälle. Nopeakasvuinen ja syväjuurinen tervaleppä on hyvä maanparannuskasvi ja suojapuu esimerkiksi tuuliseen ja ravinneköyhään paikkaan. Tervaleppä sopii hyvin yksittäispuuksi tai vaikka aidanteeksi.
Luonnossa tervaleppä kasvaa kosteilla paikoilla, kuten järvien ja jokien rannoilla. Tervaleppä viihtyykin parhaiten kosteassa ja kuohkeassa maaperässä, valoisalla paikalla.
Tuotepakkaus:

paino: 6,00 kg

Ominaisuudet
TuoteTervaleppä
Korkeus, cm700-1500
Menestymisvyöhykkeet I-V(VI)
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäkoristepuu
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko, puolivarjo
Tieteellinen nimiAlnus glutinosa
Käyttötarkoituskoriste
Kasvutapaleveä
Istutustiheysistutusväli 5 m
AlkuperämaaSuomi
Taimen koko myytäessämyyntikorkeus noin 150-250 cm
Taimityyppiastiataimi