Tryffeli-Tammi
Tuotekoodi: TA402413050 EAN: 6417189413509

Tryffeli-Tammi

Tuotekoodi: TA402413050 EAN: 6417189413509

Tuotekuvaus

Tryffeli-Tammi on tammen ja tryffelisienen yhdistelmä, jossa tryffelisieni (Tuber aestivum) ja isäntäpuun juuristo muodostavat symbioosin. Sienirihmastoa on valmiiksi ympätty taimen juuristoon. Tryffelisieniä on mahdollista odottaa muodostuvaksi noin kuuden vuoden kuluttua istutuksesta. Sienet ilmestyvät yleensä metrin säteelle isäntäpuusta, noin 5-30 cm syvyyteen.

Isäntäpuu metsätammi on erittäin pitkäikäinen ja kaunismuotoinen jalopuu. Puun koristeelliset lehdet ovat kesällä vihreät ja syksyllä keltasävyiset. Vanhemmiten tammesta tulee vahvarunkoinen, leveälatvainen ja mutkaoksainen. Ruskeat ja kiiltävät tammenterhot maistuvat yleensä hyvin oraville. Metsätammi sopii yksittäispuuksi suureen pihapiiriin tai puistoon. Puu sitoo hyvin pölyä, ja sietää ilmansaasteita, tuulta ja tiesuolaa.

Tryffeli-Tammi viihtyy parhaiten aurinkoisella kasvupaikalla, kalkkipitoisessa ja tuoreessa, hyvin vettä läpäisevässä maassa. Tryffeli-Tammi ei siedä seisovaa vettä, joten istutuskuopan pohjaa olisi hyvä rikkoa tai salaojittaa, mikäli pohjamaa on tiivistä savea. Kasvualustaa kannattaa kalkita vuosittain. Nuori taimi on suositeltavaa suojata myyrä- ja jänisverkoilla jo istutusvaiheessa.
Tammi ei tarvitse säännöllistä leikkaamista, mutta sietää sitä hyvin. Tarvittavat hoitoleikkaukset voi tehdä keväällä ennen kasvuunlähtöä tai keskikesällä.
Tuotepakkaus:

paino: 4,00 kg

Ominaisuudet
TuoteTryffeli-Tammi
Korkeus, cm1000-3000 (10-30 m)
Menestymisvyöhykkeet I-III(IV)
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäkoristepuu
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiQuercus robur + Tuber
Satoaikasyksy
Syysväriruskeankeltainen
Käyttötarkoituskoristekäyttö, hyötykäyttö
Kasvutapaleveäkasvuinen
Istutustiheystaimiväli noin 10 m
AlkuperämaaSuomi
Taimen koko myytäessämyyntikorkeus 150-250 cm
Taimityyppiastiataimi