Alppikärhö 1L
Tuotekoodi: TA373243015 EAN: 6417189243151

Alppikärhö 1L

Tuotekoodi: TA373243015 EAN: 6417189243151

Tuotekuvaus

Alppikärhö on kaunis, kestävä ja helppohoitoinen kärhö. Vaaleat sinivioletit, kellomaiset kukat ovat pienehköt ja nuokkuvat. Syksyllä kärhöä koristavat kauniit siemenhaituvapallot. Köynnös kukkii runsaasti alkukesällä. Alppikärhö muodostaa kukat edellisvuoden versoihin.

Alppikärhö viihtyy parhaiten puolivarjoisella, suojaisalla kasvupaikalla. Maan tulisi olla tuore, kuohkea, ravinteikas ja kalkittu multasavimaa. Kärhöt viihtyvät toistensa seurassa, joten samaan penkkiin kannattaa istuttaa useampi taimi.

Ohutjuuriset alppikärhöt istutetaan perennojen tapaan, samaan syvyyteen kuin ruukussa ollessaan. Taimet istutetaan noin 60-70 cm syvään ja leveään penkkiin. Taimen juurelle ja pintamultaan on suositeltavaa levittää karkeaa soraa tai hiekkaa, joka estää kosteuden tiivistymisen tyvelle. Taimia lannoitetaan ja kastellaan kasvukaudella tarpeen mukaan.

Alppikärhö muodostaa kukat edellisvuoden versoihin, joten voimakasta leikkausta ei suositella. Kuivuneet ja heikot versot voi poistaa kukinnan jälkeen alkukesällä.

Ominaisuudet

TuoteAlppikärhö Clematis Alpina 1L
Korkeus, cm200-500
Menestymisvyöhykkeet I-VI
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäköynnös
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)puolivarjo
Tieteellinen nimiClematis alpina
Käyttötarkoituskoriste
Kasvutapaköynnös
Istutustiheys1kpl/m