Loistokärhö Multi Blue 2L
Tuotekoodi: TA373243012 EAN: 6417189243120

Loistokärhö Multi Blue 2L

Tuotekoodi: TA373243012 EAN: 6417189243120

Tuotekuvaus

Loistokärhö 'Multi Blue' kukkii näyttävin, violetinsinisin kukin. Köynnöksen lehdet ovat nuorena kauniin pronssinsävyiset, muuttuen kasvun edetessä vihreiksi. Kukat ovat kerrottuja ja suuria, halkaisjaltaan noin 8-13 cm. Terälehtien väri vaalenee hieman vanhemmiten. Lajike sopii hyvin samaan penkkiin muiden kärhöjen ja perennojen kanssa.

Loistokärhö tarvitsee lämpimän ja suojaisan kasvupaikan. Maan tulisi olla ravinteikas, tuore ja hyvin vettä läpäisevä. Loistokärhöt tarvitsevat paljon vettä ja ravinteita, joten taimia tulee kastella ja lannoittaa kasvukaudella tarpeen mukaan.

Loistokärhö istutetaan siten että juuripaakun pinta jää noin 15-30 cm syvyyteen. Kylmemmillä alueilla taimen voi istuttaa vieläkin syvempään. Istutuskuopan tulee olla riittävän syvä ja istutusmullan ravinteikasta ja kuohkeaa. Taimen voi istuttaa myös kohopenkkiin. Istutuksen yhteydessä taimen juurelle kannattaa levittää karkeaa hiekkaa joka suojaa herkkää tyveä liialta kosteudelta.

Varhain keväällä kärhön versoja voi typistää, leikkaamalla ne noin 50-100 cm korkeudelta maan pinnasta. Leikkaus tehdään vahvan silmuparin yläpuolelta. Heikot ja paleltuneet versot voi poistaa kokonaan tai leikata terveeseen osaan saakka. Vuosittaisella leikkaamisella kasvusto pysyy siistinä ja taimi elinvoimaisena.
Loistokärhö 'Multi blue' muodostaa ensimmäiset kukat edellisvuoden versoihin. Myöhemmin kasvukaudella kukkia muodostuu myös uusiin latvaosiin. Versoja leikataan varovasti, jotta tulevan kesän kukinta olisi mahdollisimman runsas.

Tuotepakkaus:

paino: 2,00 kg

Ominaisuudet
TuoteLoistokärhö Multi Blue 2L
Korkeus, cm150-200
Menestymisvyöhykkeet I-III (IV)
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäköynnös
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiClematis 'Multi Blue'
Käyttötarkoituskoriste
Kasvutapaköynnös
Istutustiheys1 kpl/m
AlkuperämaaEU
Taimen koko myytäessäastiakoko 2L
Taimityyppiastiataimi