Loistokärhö Piilu 2L
Tuotekoodi: TA373243042 EAN: 6417189243427

Loistokärhö Piilu 2L

Tuotekoodi: TA373243042 EAN: 6417189243427

Tuotekuvaus

Loistokärhö 'Piilu' on upea, runsaasti kukkiva, virolaista alkuperää oleva lajike. Kukat ovat suuria, yleensä yksinkertaisia, mutta joskus myös puolikerrottuja tai kerrottuja. Vaaleanpunaisten kehälehtien keskellä on tummempi leveä raita. Heteet ovat vaaleankeltaiset. Kaunis ja kestävä lajike sopii hyvin samaan penkkiin muiden kärhöjen ja perennojen kanssa.

Loistokärhö tarvitsee lämpimän ja suojaisan kasvupaikan. Maan tulisi olla ravinteikas, tuore ja hyvin vettä läpäisevä. Loistokärhöt tarvitsevat paljon vettä ja ravinteita, joten taimia tulee kastella ja lannoittaa kasvukaudella tarpeen mukaan.

Loistokärhö istutetaan siten että juuripaakun pinta jää noin 15-30 cm syvyyteen. Kylmemmillä alueilla taimen voi istuttaa vieläkin syvempään. Istutuskuopan tulee olla riittävän syvä ja istutusmullan ravinteikasta ja kuohkeaa. Taimen voi istuttaa myös kohopenkkiin. Istutuksen yhteydessä taimen juurelle kannattaa levittää karkeaa hiekkaa joka suojaa herkkää tyveä liialta kosteudelta.

Varhain keväällä kärhön versoja voi typistää, leikkaamalla ne noin 50-100 cm korkeudelta maan pinnasta. Leikkaus tehdään vahvan silmuparin yläpuolelta. Heikot ja paleltuneet versot voi poistaa kokonaan tai leikata terveeseen osaan saakka. Vuosittain leikkaamalla kasvusto pysyy siistinä ja taimi elinvoimaisena.
Loistokärhö 'Piilu' muodostaa ensimmäiset kukat edellisvuoden versoihin. Myöhemmin kasvukaudella kukkia muodostuu myös uusiin latvaosiin. Versoja leikataan varovasti, jotta tulevan kesän kukinta olisi mahdollisimman runsas.

Tuotepakkaus:

paino: 2,00 kg

Valmistusmaa: ALANKOMAAT