Tarhaojukkaviini Zilga 2L
Tuotekoodi: TA362248005 EAN: 6417189248057

Tarhaojukkaviini Zilga 2L

Tuotekoodi: TA362248005 EAN: 6417189248057

Tuotekuvaus

Tarhaojukkaviini 'Zilga' on Suomessakin jo hyvin tunnettu, latvialaista alkuperää oleva viiniköynnöslajike. Säännöllisesti leikattuna köynnös tuottaa runsaasti sinisiä ja makeita rypäleitä, joissa on tarhaojukkaviinille ominainen, voimakas marjaisa maku. Rypäleet sopivat hyvin talouskäyttöön.
Lajike on hyvin talvenkestävä ja sen on todettu kestäneen jopa -38 asteen pakkasia. Köynnös sopii kasvatettvaksi avomaalla, lämpimällä ja suojaisalla kasvupaikalla.

Ulkona kasvatettavan viiniköynnöksen talvehtimista voi parantaa laskemalla versot alas syksyllä ja peittämällä ne pakkaspeitteellä. Juuriston voi suojata esimerkiksi talvisuojaturpeella.
Kausihuonekasvatuksessa on huolehdittava riittävästä tuuletuksesta kesällä.

Tarhaojukkaviini 'Zilga' viihtyy aurinkoisella kasvupaikalla. Köynnös on melko vaatimaton kasvualustan suhteen, mutta menestyy parhaiten lievästi happamassa (pH 5-6), hyvin vettä läpäisevässä hietasavimaassa. Viiniköynnöstä on leikattava vuosittain. Leikkaus parantaa sadon määrää ja laatua, sekä pitää kasvuston ilmavana ja terveenä. Leikattu köynnös on myös helpompi suojata talveksi.Lisää viiniköynnösten leikkausohjeita löydät täältä
Tuotepakkaus:

paino: 2,00 kg

Ominaisuudet
TuoteTarhaojukkaviini Zilga 2L
Korkeus, cm200-300
Menestymisvyöhykkeet I-IV(V)
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäköynnös
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiVitis Labruskana-Ryhmä 'Zilga'
Satoaikasyksy
Käyttötarkoitushyöty
Kasvutapaköynnös
Istutustiheystaimiväli noin 120 cm
AlkuperämaaEU
Taimen koko myytäessäastiakoko 2L
Taimityyppiastiataimi