Karviainen Lepaan Punainen FinE 3L
Tuotekoodi: TA502271002 EAN: 6417189271024
Kauniisti kotimainen logo

Karviainen Lepaan Punainen FinE 3L

Tuotekoodi: TA502271002 EAN: 6417189271024

Tuotekuvaus

Karviainen 'Lepaan Punainen' on satoisa ja kestävä FinE -tunnuksen saanut lajike. Marjat ovat keskikokoisia, tummanpunaisia ja melko paksukuorisia, maultaan makeita. Sato kypsyy elokuussa, hieman myöhemmin kuin 'Hinnonmäen Keltaisella. Pensas on pystykasvuinen ja vahvaversoinen. Lajike on härmänkestävä.

Karviainen viihtyy parhaiten aurinkoisella paikalla, melko ravinteikkaassa, tuoreessa ja hyvin vettä läpäisevässä maassa. Karviaispensas muodostaa suuren juuriston, joka saa vettä ja ravinteita laajalta alueelta. Tämän vuoksi pensas kestää kuivuutta paremmin kuin esimerkiksi herukka, jonka juuristo on pienempi.
Karviaispensasta voi lannoittaa keväällä marjalannoitteella, joka parantaa pensaan sadontuotantoa ja kasvua. Loppukesällä tai alkusyksystä pensasta voi lannoittaa vähätyppisellä syyslannoitteella, joka vahvistaa uusia versoja ja silmuja. Voimakasta typpilannoitusta tulee välttää.

Karviaispensaan leikkaustarve on vähäinen. Muutaman vuoden välein pensaasta voi poistaa vanhimpia, heikosti satoa tuottavia versoja. Paras leikkausajankohta on varhain keväällä. Karviaispensas on melko hidaskasvuinen, joten etenkin pensaan nuoruusvaiheessa juuristoalue tulee pitää puhtaana rikkaruohoista.

Lyhenne FinE tulee sanoista Finnish Elite. Tunnuksella varustetut kasvit on lisätty ilmastonkestävyydeltään ja käyttöominaisuuksiltaan tutkituista ja tautitestatuista emokasveista. FinE®-kasvit ovat pitkän tutkimus- ja valintatyön ja osaavan taimituotannon tulos.
FinE®-tunnus myönnetään tarkoin valituille koristekasveille ja marja- ja hedelmälajikkeille.
Tuotepakkaus:

paino: 3,00 kg

Ominaisuudet
TuoteKarviainen Lepaan Punainen FinE 3L
Korkeus, cm100
Menestymisvyöhykkeet I-V(VI)
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmämarjakasvi
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiRibes uva-crispa 'Lepaan Punainen'
Satoaikasyksy
Käyttötarkoitushyöty
Kasvutapamelko pystykasvuinen
Istutustiheystaimiväli 1 m
AlkuperämaaFI
Taimen koko myytäessä3L astia
Taimityyppiastiataimi