Karviainen 'Lepaan Punainen' FinE 3L
Tuotekoodi: TA502271002 EAN: 6417189271024

Karviainen 'Lepaan Punainen' FinE 3L

Tuotekoodi: TA502271002 EAN: 6417189271024

Tuotekuvaus

'Lepaan Punainen' on terve ja kestävä karviaislajike. Makeat marjat ovat keskikokoiset, tummanpunaiset ja melko paksukuoriset. Runsas sato kypsyy elokuussa, hieman myöhemmin kuin 'Hinnonmäen Keltaisella'. Härmänkestävä pensas on pystykasvuinen ja vahvaversoinen. Lajike on saanut FinE -tavaramerkin.

Karviainen viihtyy parhaiten aurinkoisella paikalla, tuoreessa, kalkitussa, läpäisevässä, keski- tai runsasravinteisessa maassa. Suuren juuriston tekevä karviainen kestää kuivuutta hieman paremmin, kuin esimerkiksi herukka. Pensasta voi lannoittaa keväällä marjalannoitteella ja syksyllä, sadonkorjuun jälkeen, typettömällä syyslannoitteella. Liiallista typpilannoitusta on vältettävä.

Karviaispensasta leikataan vain vähän. Tarvittaessa poistetaan kuivuneet ja vioittuneet versot, sekä maahan lamoavat ja huonosti satoa tekevät oksat. Paras leikkausajankohta on keväällä, ennen kasvuunlähtöä.

Lyhenne FinE tulee sanoista Finnish Elite. Tunnuksella varustetut kasvit on lisätty ilmastonkestävyydeltään ja käyttöominaisuuksiltaan tutkituista ja tautitestatuista emokasveista. FinE®-kasvit ovat pitkän tutkimus- ja valintatyön ja osaavan taimituotannon tulos.
FinE®-tunnus myönnetään tarkoin valituille koristekasveille ja marja- ja hedelmälajikkeille.
Tuotepakkaus:

paino: 3,00 kg

Ominaisuudet

TuoteKarviainen 'Lepaan Punainen' FinE 3L
Korkeus, cm100
Menestymisvyöhykkeet I-V(VI)
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmämarjakasvi
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiRibes uva-crispa 'Lepaan Punainen'
Satoaikaelokuu
Käyttötarkoitushyöty
Kasvutapamelko pystykasvuinen
Istutustiheystaimiväli 2 m