Karviainen Lepaan Punainen FinE rungollinen
Tuotekoodi: TA503414007 EAN: 6417189414070

Karviainen Lepaan Punainen FinE rungollinen

Tuotekoodi: TA503414007 EAN: 6417189414070

Tuotekuvaus

Karviainen 'Lepaan Punainen' on satoisa ja härmänkestävä, FinE -tunnuksen saanut lajike. Marjat ovat keskikokoisia, tummanpunaisia ja melko paksukuorisia, maultaan makeita. Sato kypsyy elokuussa, hieman myöhemmin kuin 'Hinnonmäen Keltaisella. Pensas on kasvatettu rungolliseksi pikkupuuksi, joka sopii hyvin pieneenkin pihaan.

Karviainen viihtyy parhaiten aurinkoisella paikalla, melko ravinteikkaassa, tuoreessa ja hyvin vettä läpäisevässä maassa. Karviaispensas muodostaa suuren juuriston, joka saa vettä ja ravinteita laajalta alueelta. Tämän vuoksi pensas kestää kuivuutta paremmin kuin esimerkiksi herukka, jonka juuristo on pienempi.
Karviaispensasta voi lannoittaa keväällä marjalannoitteella, joka parantaa pensaan sadontuotantoa ja kasvua. Loppukesällä tai alkusyksystä pensasta voi lannoittaa vähätyppisellä syyslannoitteella, joka vahvistaa uusia versoja ja silmuja. Voimakasta typpilannoitusta tulee välttää.

Karviaispensaan leikkaustarve on vähäinen. Rungollisena kasvatettasta pikkupuusta on poistettava mahdolliset runko- ja tyvivesat säännöllisesti. Muutaman vuoden välein latvuksesta voi poistaa vanhimpia, heikosti satoa tuottavia versoja. Paras leikkausajankohta on varhain keväällä. Rungollinen karviaispuu täytyy tukea hyvin, sillä latvuksesta tulee sadon myötä painava.

Lyhenne FinE tulee sanoista Finnish Elite. Tunnuksella varustetut kasvit on lisätty ilmastonkestävyydeltään ja käyttöominaisuuksiltaan tutkituista ja tautitestatuista emokasveista. FinE®-kasvit ovat pitkän tutkimus- ja valintatyön ja osaavan taimituotannon tulos.
FinE®-tunnus myönnetään tarkoin valituille koristekasveille ja marja- ja hedelmälajikkeille.
Tuotepakkaus:

paino: 3,00 kg

Ominaisuudet
TuoteKarviainen Lepaan Punainen FinE rungollinen
Korkeus, cm80-150
Menestymisvyöhykkeet I-V(VI)
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmämarjakasvi
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiRibes uva-crispa 'Lepaan Punainen'
Satoaikaelokuu
Käyttötarkoitushyöty
Kasvutapakaartuvaoksainen
Istutustiheysistutusväli noin 130 cm
AlkuperämaaSuomi
Taimen koko myytäessä4L astia, runko 80-90 cm
Taimityyppiastiataimi