Mesivadelma Heisa 2L
Tuotekoodi: TA502277016 EAN: 6417189277163

Mesivadelma Heisa 2L

Tuotekoodi: TA502277016 EAN: 6417189277163

Tuotekuvaus

Mesivadelma 'Heisa' on suomalainen vadelman ja mesimarjan risteytys. Marjoissa maistuu herkullinen mesimarjan aromi. Satokausi alkaa aikaisin ja kestää muutaman viikon. Sato on yleensä hyvin runsas. Korkeahkon pensaan versot ovat voimakkaat ja pystykasvuiset. Mesivadelma 'Heisa' on terve ja kestävä FinE -lajike.

Vadelma tarvitsee aurinkoisen ja suojaisan kasvupaikan. Maan tulisi olla hyvin vettä läpäisevä, mieluiten kalkittu hietamultamaa. Keväällä vadelman taimia voi halutessaan lannoittaa marjalannoitteella. Kuivina kesinä taimia kannattaa kastella, jotta marjoista muodostuisi meheviä ja maukkaita. Sadonkorjuun jälkeen pensaille voi antaa syyslannoitetta, joka auttaa niitä selviämään talvesta.

Vadelmat voi istuttaa hieman koholla olevaan, noin 80 cm levyiseen penkkiin, vähintään 50 cm välein. Penkkien väliin tulisi jättää tilaa ainakin 2,5 metriä, jotta taimet saavat valoa. Valmiiksi lannoitettu ja kalkittu hiekkapitoinen puutarhamulta on hyvä kasvualusta uusille taimille. Pensaat istutettaan niin, että juurenniska jää 2-3 cm syvyyteen maanpinnasta. Taimet kastellaan huolellisesti vielä istutuksen jälkeen ja multa tiivistetään varovasti taimien juurelle. Pensaat kannattaa tukea kahden tai neljän langan väliin. Tuentamalleja on erilaisia.

Kaksivuotinen vadelma tekee marjat ja kukat toisen vuoden versoihin. Vadelman hoitoleikkaukset tehdään keväällä, ennen silmujen puhkeamista. Pensaista leikataan edellisvuoden satoversot, rivin ulkopuolella kasvavat versot, sekä heikot ja huonokuntoiset versot. Lisäksi kasvustoa harvennetaan, jotta se pysyy ilmavana ja marjojen poimiminen on helpompaa.
Tuotepakkaus:

paino: 2,00 kg

Ominaisuudet

TuoteMesivadelma Heisa 2L
Korkeus, cm100-150
Menestymisvyöhykkeet I-IV
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmämarjakasvi
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiRubus x binatus 'Heisa'
Satoaikaheinä-, elokuu
Käyttötarkoitushyöty
Kasvutapamelko pystykasvuinenhy
Istutustiheys2 kpl/m