Mustaherukka Hedda FinE 3L
Tuotekoodi: TA502272005 EAN: 6417189272052

Mustaherukka Hedda FinE 3L

Tuotekoodi: TA502272005 EAN: 6417189272052

Tuotekuvaus

Mustaherukka 'Hedda' on norjalaista alkuperää oleva FinE -lajike. Kookkaat, miellyttävän makeat marjat ovat tiukasti kiinni tertuissa. Runsas sato soveltuu tuore-ja talouskäyttöön. Pystykasvuinen ja pienikokoinen pensas ei välttämättä tarvitse tukea ollenkaan. Lajike on Öjebyn x Melalahti- risteytys.

Mustaherukka viihtyy parhaiten aurinkoisella kasvupaikalla. Maan tulee olla runsasmultainen ja hyvin vettä läpäisevä. Keväällä pensaalle voi antaa esimerkiksi kasvua ja sadontuotantoa parantavaa marjalannoitetta. Loppukesällä tai alkusyksystä pensasta voi lannoittaa syyslannoitteella, joka vahvistaa uusia versoja ja silmuja. Voimakasta typpilannoitusta herukka ei kaipaa.

Hoitoleikkaus tehdään keväällä ennen silmujen puhkeamista tai syksyllä sadonkorjuun jälkeen. Ensimmäisinä vuosina vain kuolleet, vioittuneet ja lamoavat oksat poistetaan. Myöhemmin tiivistä kasvustoa harvennetaan siten, että pensaassa on 20-25 hyvässä kasvussa olevaa versoa. Liian voimakasta leikkausta on syytä välttää, sillä se saattaa kiihdyttää versojen kasvua ja aiheuttaa lamoavakasvuisuutta.

Lyhenne FinE tulee sanoista Finnish Elite. Tunnuksella varustetut kasvit on lisätty ilmastonkestävyydeltään ja käyttöominaisuuksiltaan tutkituista ja tautitestatuista emokasveista. FinE®-kasvit ovat pitkän tutkimus- ja valintatyön ja osaavan taimituotannon tulos.
FinE®-tunnus myönnetään tarkoin valituille koristekasveille ja marja- ja hedelmälajikkeille.
Tuotepakkaus:

paino: 3,00 kg

Valmistusmaa: SUOMI

Ominaisuudet
TuoteMustaherukka Hedda FinE 3L
Korkeus, cm100-150
Menestymisvyöhykkeet I-VI
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmämarjakasvi
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiRibes nigrum 'Hedda'
Satoaikaelokuu
Käyttötarkoitushyöty
Kasvutapapystykasvuinen
Istutustiheystaimiväli 2m
AlkuperämaaFI
Taimen koko myytäessä3L astia
Taimityyppiastiataimi