Mustaherukka Marski FinE 3L
Tuotekoodi: TA502272011 EAN: 6417189272113

Mustaherukka Marski FinE 3L

Tuotekoodi: TA502272011 EAN: 6417189272113

Tuotekuvaus

Mustaherukka 'Marski' on poikkeuksellisen pystykasvuinen ja härmänkestävä mustaherukkalajike. Marjat ovat isoja, makeita ja aromikkaita. Sato on runsas ja sopii hyvin tuorekäyttöön. Lajike sopii hyvin sekä ammattituotantoon että kotipuutarhaan. Pystykasvuinen pensas soveltuu myös aitakasviksi. Mustaherukka 'Marski' on saanut FinE -tunnuksen.

Mustaherukka viihtyy parhaiten aurinkoisella kasvupaikalla. Maan tulee olla runsasmultainen ja hyvin vettä läpäisevä. Keväällä pensaalle voi antaa esimerkiksi kasvua ja sadontuotantoa parantavaa marjalannoitetta. Loppukesällä tai alkusyksystä pensasta voi lannoittaa syyslannoitteella, joka vahvistaa uusia versoja ja silmuja. Voimakasta typpilannoitusta herukka ei kaipaa.

Hoitoleikkaus tehdään keväällä ennen silmujen puhkeamista tai syksyllä sadonkorjuun jälkeen. Ensimmäisinä vuosina vain kuolleet, vioittuneet ja lamoavat oksat poistetaan. Myöhemmin tiivistä kasvustoa harvennetaan siten, että pensaassa on 20-25 hyvässä kasvussa olevaa versoa. Liian voimakasta leikkausta on syytä välttää, sillä se saattaa kiihdyttää versojen kasvua ja aiheuttaa lamoavakasvuisuutta.

Lyhenne FinE tulee sanoista Finnish Elite. Tunnuksella varustetut kasvit on lisätty ilmastonkestävyydeltään ja käyttöominaisuuksiltaan tutkituista ja tautitestatuista emokasveista. FinE®-kasvit ovat pitkän tutkimus- ja valintatyön ja osaavan taimituotannon tulos.
FinE®-tunnus myönnetään tarkoin valituille koristekasveille ja marja- ja hedelmälajikkeille.
Tuotepakkaus:

paino: 3,00 kg

Ominaisuudet
TuoteMustaherukka Marski FinE 3L
Korkeus, cm100-150
Menestymisvyöhykkeet I-V
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmämarjakasvi
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiRibes nigrum 'Marski'
Satoaikaelokuu
Käyttötarkoitushyöty
Kasvutapaerityisen pystykasvuinen
Istutustiheystaimiväli 2 m
AlkuperämaaSuomi
Taimen koko myytäessä3L astia
Taimityyppiastiataimi