Mustaherukka Marski rungollinen
Tuotekoodi: TA502414012 EAN: 6417189414124

Mustaherukka Marski rungollinen

Tuotekoodi: TA502414012 EAN: 6417189414124

Tuotekuvaus

Mustaherukka 'Marski' on satoisa, kestävä ja terve, hyvin härmää kestävä FinE -lajike. Marjat ovat kookkaita ja maukkaan mehukkaita. Rungollinen pensas sopii hyvin pieneen pihaan tai kukkapenkkiin.

Mustaherukka viihtyy parhaiten aurinkoisella kasvupaikalla, kalkitussa, läpäisevässä ja runsasmultaisessa maassa. Voimakasta lannoitusta herukka ei kaipaa. Pensaalle voi antaa keväällä typetöntä pk-lannoitetta tai kasvua ja sadontuotantoa parantavaa marjalannoitetta. Kalkkia on suositeltavaa levittää kasvin juurelle vuosittain. Sadonkorjuun jälkeen mustaherukalle voi antaa syyslannoitetta, joka auttaa pensasta talvehtimaan.

Hoitoleikkaus tehdään keväällä ennen silmujen puhkeamista tai syksyllä sadonkorjuun jälkeen. Ensimmäisinä vuosina vain kuolleet, vioittuneet ja rungosta kasvavat oksat poistetaan. Myöhemmin tiivistä kasvustoa harvennetaan siten, että latvuksessa on 20-25 hyvässä kasvussa olevaa versoa. Liian voimakasta leikkausta on syytä välttää, sillä se saattaa kiihdyttää versojen kasvua. Rungollinen pensas on tuettava hyvin, sillä latvuksesta tulee sadon myötä painava.

Tuotepakkaus:

paino: 3,00 kg

Ominaisuudet

TuoteMustaherukka Marski rungollinen 4L
Korkeus, cm80-150
Menestymisvyöhykkeet I-V
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmämarjakasvi
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiRibes nigrum 'Marski'
Satoaikaelokuu
Käyttötarkoitushyöty
Kasvutapapystyoksainen
Istutustiheysistutusväli 130cm