Mustaherukka Melalahti 3L
Tuotekoodi: TA502272001 EAN: 6417189272014

Mustaherukka Melalahti 3L

Tuotekoodi: TA502272001 EAN: 6417189272014

Tuotekuvaus

Mustaherukka 'Melalahti' on hyvin talvenkestävä, Pohjois-Suomesta löydetty kanta. Marjat ovat suuria, makeita ja melko pehmeäkuorisia. Härmänkestävä ja kookas pensas on erittäin pystykasvuinen.

Mustaherukka viihtyy parhaiten aurinkoisella kasvupaikalla, kalkitussa, hyvin vettä läpäisevässä ja runsasmultaisessa maassa. Voimakasta lannoitusta herukka ei kaipaa. Pensaalle voi antaa keväällä typetöntä pk-lannoitetta tai kasvua ja sadontuotantoa parantavaa marjalannoitetta. Kalkkia on suositeltavaa levittää pensaan juurelle vuosittain. Sadonkorjuun jälkeen mustaherukalle voi antaa syyslannoitetta, joka auttaa pensasta talvehtimaan.

Hoitoleikkaus tehdään keväällä ennen silmujen puhkeamista tai syksyllä sadonkorjuun jälkeen. Ensimmäisinä vuosina vain kuolleet, vioittuneet ja lamoavat oksat poistetaan. Myöhemmin tiivistä kasvustoa harvennetaan siten, että pensaassa on 20-25 hyvässä kasvussa olevaa versoa. Liian voimakasta leikkausta on syytä välttää, sillä se saattaa kiihdyttää versojen kasvua ja aiheuttaa lamoavakasvuisuutta.

Tuotepakkaus:

paino: 3,00 kg

Ominaisuudet
TuoteMustaherukka Melalahti 3L
Korkeus, cm100-150cm
Menestymisvyöhykkeet I-VI
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmämarjakasvi
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiRibes nigrum 'Melalahti'
Satoaikaelokuu
Käyttötarkoitushyöty
Kasvutapapystykasvuinen
Istutustiheystaimiväli 2m