Mustaherukka Mortti FinE 3kpl/pkt
Tuotekoodi: TA501182006 EAN: 6417189182061

Mustaherukka Mortti FinE 3kpl/pkt

Tuotekoodi: TA501182006 EAN: 6417189182061

Tuotekuvaus

Mustaherukka 'Mortti' on satoisa ja kestävä FinE -lajike. Marjat ovat suuria, paksukuorisia ja erittäin aromikkaita. Pensas on voimakas- ja pystykasvuinen. Elokuussa kypsyvä sato soveltuu niin tuore- kuin talouskäyttöön. Lajike on härmänkestävä.

Mustaherukka viihtyy parhaiten aurinkoisella kasvupaikalla. Maan tulee olla runsasmultainen ja hyvin vettä läpäisevä. Keväällä pensaalle voi antaa esimerkiksi kasvua ja sadontuotantoa parantavaa marjalannoitetta. Loppukesällä tai alkusyksystä pensasta voi lannoittaa syyslannoitteella, joka vahvistaa uusia versoja ja silmuja. Voimakasta typpilannoitusta herukka ei kaipaa.

Hoitoleikkaus tehdään keväällä ennen silmujen puhkeamista tai syksyllä sadonkorjuun jälkeen. Ensimmäisinä vuosina vain kuolleet, vioittuneet ja lamoavat oksat poistetaan. Myöhemmin tiivistä kasvustoa harvennetaan siten, että pensaassa on 20-25 hyvässä kasvussa olevaa versoa. Liian voimakasta leikkausta on syytä välttää, sillä se saattaa kiihdyttää versojen kasvua ja aiheuttaa lamoavakasvuisuutta.

Lyhenne FinE tulee sanoista Finnish Elite, ja tunnus takaa sen, että tunnuksella varustetut kasvit on lisätty ilmastonkestävyydeltään ja käyttöominaisuuksiltaan tutkituista ja tautitestatuista emokasveista. FinE®-kasvit ovat pitkän tutkimus- ja valintatyön ja osaavan taimituotannon tulos.
FinE®-tunnus myönnetään tarkoin valituille koristekasveille ja marja- ja hedelmälajikkeille.

Pakkauksessa on kolme esipakattua taimea.

Tuotepakkaus:

paino: 2,00 kg

Ominaisuudet
TuoteMustaherukka Mortti FinE 3kpl/pkt
Korkeus, cm100-150
Menestymisvyöhykkeet I-V
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmämarjakasvi
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiRibes nigrum 'Mortti'
Satoaikaelokuu
Käyttötarkoitushyöty
Kasvutapapystykasvuinen
Istutustiheystaimiväli 2m
AlkuperämaaSuomi
Taimen koko myytäessä3kpl/pkt
Taimityyppiesipakattu