Mustaherukka Öjebyn 3L
Tuotekoodi: TA502272002 EAN: 6417189272021

Mustaherukka Öjebyn 3L

Tuotekoodi: TA502272002 EAN: 6417189272021

Tuotekuvaus

Mustaherukka 'Öjebyn' on vanha Pohjois-Ruotsista löydetty lajike. Marjat ovat kookkaat, hapokkaat ja makean aromikkaat. Sato on keskiaikainen ja runsas. Reheväkasvuinen pensas kasvaa hieman lamoavasti. Mustaherukka 'Öjebyn' on saanut FinE -tavaramerkin.

Mustaherukka viihtyy parhaiten aurinkoisella kasvupaikalla, kalkitussa, läpäisevässä ja runsasmultaisessa maassa. Voimakasta lannoitusta herukka ei kaipaa. Pensaalle voi antaa keväällä typetöntä pk-lannoitetta tai kasvua ja sadontuotantoa parantavaa marjalannoitetta. Kalkkia on suositeltavaa levittää pensaan juurelle vuosittain. Sadonkorjuun jälkeen mustaherukalle voi antaa syyslannoitetta, joka auttaa pensasta talvehtimisessa.

Hoitoleikkaus tehdään keväällä ennen silmujen puhkeamista tai syksyllä sadonkorjuun jälkeen. Ensimmäisinä vuosina vain kuolleet, vioittuneet ja lamoavat oksat poistetaan. Myöhemmin tiivistä kasvustoa harvennetaan siten, että pensaassa on 20-25 hyvässä kasvussa olevaa versoa. Liian voimakasta leikkausta on syytä välttää, sillä se saattaa kiihdyttää versojen kasvua ja aiheuttaa lamoavakasvuisuutta.
Tuotepakkaus:

paino: 3,00 kg

Ominaisuudet

TuoteMustaherukka Öjebyn 3L
Korkeus, cm100-150cm
Menestymisvyöhykkeet I-V
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmämarjakasvi
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiRibes nigrum 'Öjebyn'
Satoaikaelokuu
Käyttötarkoitushyöty
Kasvutapapystykasvuinen
Istutustiheystaimiväli 2m