Mustaherukka Pohjan Jätti 3L
Tuotekoodi: TA502272006 EAN: 6417189272069

Mustaherukka Pohjan Jätti 3L

Tuotekoodi: TA502272006 EAN: 6417189272069

Tuotekuvaus

Mustaherukka 'Pohjan-Jätti' on kotimainen lajike, jonka tarkkaa alkuperää ei tiedetä. Marjat ovat erittäin suuria ja aromikkaita. Sato kypsyy melko myöhään ja sopii erityisen hyvin mehun valmistukseen. Runsassatoinen pensas on pystykasvuinen ja peinikokoinen.

Mustaherukka viihtyy parhaiten aurinkoisella kasvupaikalla, kalkitussa, läpäisevässä ja runsasmultaisessa maassa. Voimakasta lannoitusta herukka ei kaipaa. Pensaalle voi antaa keväällä typetöntä pk-lannoitetta tai kasvua ja sadontuotantoa parantavaa marjalannoitetta. Kalkkia on suositeltavaa levittää pensaan juurelle vuosittain. Sadonkorjuun jälkeen mustaherukalle voi antaa syyslannoitetta, joka auttaa pensasta talvehtimisessa.

Hoitoleikkaus tehdään keväällä ennen silmujen puhkeamista tai syksyllä sadonkorjuun jälkeen. Ensimmäisinä vuosina vain kuolleet, vioittuneet ja lamoavat oksat poistetaan. Myöhemmin tiivistä kasvustoa harvennetaan siten, että pensaassa on 20-25 hyvässä kasvussa olevaa versoa. Liian voimakasta leikkausta on syytä välttää, sillä se saattaa kiihdyttää versojen kasvua ja aiheuttaa lamoavakasvuisuutta.
Tuotepakkaus:

paino: 3,00 kg

Ominaisuudet

TuoteMustaherukka Pohjan Jätti 3L
Korkeus, cm100-150cm
Menestymisvyöhykkeet I-IV
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmämarjakasvi
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiRibes nigrum 'Pohjan Jätti'
Satoaikaelokuu
Käyttötarkoitushyöty
Kasvutapamelko pystykasvuinen
Istutustiheystaimiväli 2m