Pensasmustikka Razz 2L
Tuotekoodi: TA502280008 EAN: 6417189280088

Pensasmustikka Razz 2L

Tuotekoodi: TA502280008 EAN: 6417189280088

Tuotekuvaus

Pensasmustikka 'Razz' on rotevakasvuinen ja korkeahko marjapensas. Lajikkeen mustikoissa on ainutlaatuinen, vahva vadelman maku. Mustikat ovat tummansiniset ja vahapeitteiset. Lehdistö on kesällä kauniin tummanvihreä ja syksyllä oranssin ja punaisen sävyisen syysvärin peittämä. Lajike tarvitsee toisen lajikkeen pölyttäjäksi.

Pensasmustikka viihtyy parhaiten kuohkeassa, humuspitoisessa ja happamassa hietamultamaassa. Paras kasvupaikka on aurinkoinen, suojaisa ja lämmin. Useamman pensaan välille on jätettävä riittävästi tilaa, jotta ne eivät kasvaessaan varjosta toisiaan.

Pensasmustikka ei tarvitse voimakasta lannoitusta. Keväisin mustikan taimia voi lannoittaa esimerkiksi havuille ja rodoille tarkoitetuilla lannoitteilla. Jos kukinta on runsasta, voi pensasta lisälannoittaa kevyesti heti kukinnan jälkeen. Pitkinä ja kuivina jaksoina pensaita kannattaa kastella, jotta sadosta muodostuu herkullinen ja runsas.

Pensasmustikoita leikataan varoen. Kuolleet oksat voi poistaa kokonaan ja vahingoittuneet leikata terveeseen osaan asti. Vanhemmista pensaista voi poistaa vuosittain 2-3 vanhinta, huonosti satoa tuottavaa versoa.
Pensaat kannattaa suojata talveksi jyrsijöiltä.

Mustikat hyötyvät ristipölytyksestä, joten on suositeltavaa istuttaa aina kahta eri lajiketta lähekkäin. Ristipölytys parantaa huomattavasti satoa ja vaikuttaa marjojen kokoon.

Tuotepakkaus:

paino: 2,00 kg

Ominaisuudet
TuotePensasmustikka Razz 2L
Korkeus, cm130
Menestymisvyöhykkeet I-II (III)
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmämarjakasvi
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiVaccinium corymbosum 'Razz'
Satoaikasyksy
Syysvärioranssi/punainen
Käyttötarkoitushyöty, marjakasvi
Kasvutaparotevakasvuinen
Istutustiheys1kpl/m
Taimen koko myytäessä2 litran astia
Taimityyppiastiataimi