Punaherukka Jonkheer Van Tets rungollinen 4L
Tuotekoodi: TA503414003 EAN: 6417189414032

Punaherukka Jonkheer Van Tets rungollinen 4L

Tuotekoodi: TA503414003 EAN: 6417189414032

Tuotekuvaus

Punaherukka 'Jonkheer Van Tets' on hollannista kotoisin oleva lajike. Suuret ja makeanhappoiset marjat ovat kiinni pitkissä tertuissa. Sato kypsyy hieman 'Punaista Hollantilaista' aiemmin ja sopii hyvin tuorekäyttöön tai mehun valmistukseen. Pensas on jäykkäoksainen ja pystykasvuinen.

Punaherukka viihtyy parhaiten aurinkoisella kasvupaikalla, kalkitussa, läpäisevässä ja runsasmultaisessa maassa. Voimakasta lannoitusta herukka ei kaipaa. Punaherukalle voi antaa keväällä typetöntä pk-lannoitetta tai kasvua ja sadontuotantoa parantavaa marjalannoitetta. Kalkkia on suositeltavaa levittää kasvin juurelle vuosittain. Sadonkorjuun jälkeen punaherukalle voi antaa syyslannoitetta, joka auttaa talvehtimisessa.

Hoitoleikkaus tehdään keväällä ennen silmujen puhkeamista tai syksyllä sadonkorjuun jälkeen. Ensimmäisinä vuosina kuolleet, vioittuneet ja rungosta kasvavat oksat poistetaan. Myöhemmin tiivistä kasvustoa harvennetaan siten että latvuksessa on 20-25 hyvässä kasvussa olevaa versoa. Liian voimakasta leikkausta on syytä välttää, sillä se saattaa kiihdyttää versojen kasvua. Rungollinen pensas on tuettava hyvin, sillä latvuksesta tulee sadon myötä painava.
Tuotepakkaus:

paino: 4,00 kg

Ominaisuudet

TuotePunaherukka Jonkheer Van Tets rungollinen 4L
Korkeus, cm80-150cm
Menestymisvyöhykkeet I-IV
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmämarjakasvi
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiRibes rubrum 'Jonkheer van Tets'
Satoaikaheinä-, elokuu
Käyttötarkoitushyöty
Kasvutapapystyoksainen
Istutustiheysistutusväli 130cm