Punaherukka Punahilkka FinE 3L
Tuotekoodi: TA502274010 EAN: 6417189274100

Punaherukka Punahilkka FinE 3L

Tuotekoodi: TA502274010 EAN: 6417189274100

Tuotekuvaus

Punaherukka 'Punahilkka' on kestävä, kotimainen FinE -lajike. Pensas kukkii kauniin vaaleanpunaisin kukin. Keskikokoiset marjat ovat makeanhapokkaita ja muodoltaan hieman pisaramaisia. Sato sopii hyvin tuorekäyttöön. Pensas on pystykasvuinen.

Punaherukka viihtyy parhaiten aurinkoisella kasvupaikalla. Maan tulee olla runsasmultainen ja hyvin vettä läpäisevä. Keväällä pensaalle voi antaa esimerkiksi kasvua ja sadontuotantoa parantavaa marjalannoitetta. Loppukesällä tai alkusyksystä pensasta voi lannoittaa syyslannoitteella, joka vahvistaa uusia versoja ja silmuja. Voimakasta typpilannoitusta herukka ei kaipaa.

Tarvittavat hoitoleikkaukset tehdään keväällä ennen silmujen puhkeamista tai syksyllä heti sadonkorjuun jälkeen. Vahingoittuneet, vanhat ja satoa heikosti tuottavat versot poistetaan. Punaherukan versonkasvu on vähäisempää kuin mustaherukalla, joten hoitoleikkauksia ei välttämättä tarvitse tehdä vuosittain.

Lyhenne FinE tulee sanoista Finnish Elite. Tunnuksella varustetut kasvit on lisätty ilmastonkestävyydeltään ja käyttöominaisuuksiltaan tutkituista ja tautitestatuista emokasveista. FinE®-kasvit ovat pitkän tutkimus- ja valintatyön ja osaavan taimituotannon tulos.
FinE®-tunnus myönnetään tarkoin valituille koristekasveille ja marja- ja hedelmälajikkeille.
Tuotepakkaus:

paino: 3,00 kg

Ominaisuudet
TuotePunaherukka Punahilkka FinE 3L
Korkeus, cm100-150
Menestymisvyöhykkeet I-V
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmämarjakasvi
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiRibes rubrum 'Punahilkka'
Satoaikaheinä-, elokuu
Käyttötarkoitushyöty
Kasvutapapystykasvuinen
Istutustiheystaimiväli 2m
AlkuperämaaSuomi
Taimen koko myytäessä3L astia
Taimityyppiastiataimi