Punaherukka Punainen Hollantilainen 3kpl/pkt
Tuotekoodi: TA501183001 EAN: 6417189183013

Punaherukka Punainen Hollantilainen 3kpl/pkt

Tuotekoodi: TA501183001 EAN: 6417189183013

Tuotekuvaus

Punaherukka 'Punainen Hollantilainen' on vanha eurooppalainen lajike. Keskikokoiset, lyhyissä tertuissa olevat marjat ovat voimakasaromiset ja kirpeän happamat. Marjat sopivat hyvin mehun valmistukseen, hyytelöihin ja pakastukseen. Runsas sato kypsyy melko myöhään. Pensas on pysty- ja reheväkasvuinen, kookas ja talvenkestävä.

Punaherukka viihtyy parhaiten aurinkoisella kasvupaikalla, kalkitussa, hyvin vettä läpäisevässä ja runsasmultaisessa maassa. Voimakasta lannoitusta herukka ei kaipaa. Pensaalle voi antaa keväällä typetöntä pk-lannoitetta tai kasvua ja sadontuotantoa parantavaa marjalannoitetta. Kalkkia on suositeltavaa levittää pensaan juurelle vuosittain. Sadonkorjuun jälkeen punaherukalle voi antaa syyslannoitetta, joka auttaa pensasta talvehtimaan.

Hoitoleikkaus tehdään keväällä ennen silmujen puhkeamista tai syksyllä sadonkorjuun jälkeen. Ensimmäisinä vuosina vain kuolleet, vioittuneet ja lamoavat oksat poistetaan. Myöhemmin tiivistä kasvustoa harvennetaan siten, että pensaassa on 20-25 hyvässä kasvussa olevaa versoa. Liian voimakasta leikkausta on syytä välttää, sillä se saattaa kiihdyttää versojen kasvua.

Pakkauksessa on kolme esipakattua taimea.

Tuotepakkaus:

paino: 2,00 kg

Ominaisuudet
TuotePunaherukka Punainen Hollantilainen 3kpl/pkt
Korkeus, cm100-150cm
Menestymisvyöhykkeet I-V(VI)
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmämarjakasvi
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiRibes rubrum 'Punainen Hollantilainen'
Satoaikaheinä-, elokuu
Käyttötarkoitushyöty
Kasvutapapystykasvuinen
Istutustiheystaimiväli 2m