Tarhapensasmustikka Saani FinE 2L
Tuotekoodi: TA502280012 EAN: 6417189280125

Tarhapensasmustikka Saani FinE 2L

Tuotekoodi: TA502280012 EAN: 6417189280125

Tuotekuvaus

Tarhapensasmustikka 'Saani' on runsassatoinen ja matalakasvuinen lajike. Pienehköt mustikat ovat tummansinisiä ja vaalean vahan peittämiä. Aromikkaissa, vähähappoisissa marjoissa on metsämustikan makua. Sadonkorjuu tapahtuu kertapoimintana. Lajike soveltuu runsaslumisille alueille myös Pohjois-Suomeen. Tarhapensasmustikka 'Saani' on saanut FinE -tavaramerkin.

Pensasmustikka viihtyy parhaiten kuohkeassa, humuspitoisessa ja happamassa hietamultamaassa. Paras kasvupaikka on aurinkoinen, suojaisa ja lämmin. Useamman pensaan välille on jätettävä riittävästi tilaa, jotta ne eivät kasvaessaan varjosta toisiaan.

Pensasmustikka ei tarvitse voimakasta lannoitusta. Keväisin mustikan taimia voi lannoittaa esimerkiksi havuille ja rodoille tarkoitetuilla lannoitteilla. Jos kukinta on runsasta, voi pensasta lisälannoittaa kevyesti heti kukinnan jälkeen. Pitkinä ja kuivina jaksoina pensaita kannattaa kastella, jotta sadosta muodostuu herkullinen ja runsas.

Pensasmustikoita leikataan varoen. Kuolleet oksat voi poistaa kokonaan ja vahingoittuneet leikata terveeseen osaan asti. Vanhemmista pensaista voi poistaa vuosittain 2-3 vanhinta, huonosti satoa tuottavaa versoa.
Pensaat kannattaa suojata talveksi jyrsijöiltä.

Mustikat hyötyvät ristipölytyksestä, joten on suositeltavaa istuttaa aina kahta eri lajiketta lähekkäin. Ristipölytys parantaa huomattavasti satoa ja vaikuttaa marjojen kokoon.

Lyhenne FinE tulee sanoista Finnish Elite. Tunnuksella varustetut kasvit on lisätty ilmastonkestävyydeltään ja käyttöominaisuuksiltaan tutkituista ja tautitestatuista emokasveista. FinE®-kasvit ovat pitkän tutkimus- ja valintatyön ja osaavan taimituotannon tulos.
FinE®-tunnus myönnetään tarkoin valituille koristekasveille ja marja- ja hedelmälajikkeille.
Tuotepakkaus:

paino: 2,00 kg

Ominaisuudet
TuoteTarhapensasmustikka Saani FinE 2L
Korkeus, cm50-80 cm
Menestymisvyöhykkeet I-IV (V)
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmämarjakasvi
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiVaccinium Angustifolium-ryhmä 'Saani'
Satoaikasyksy
Syysväripunainen
Käyttötarkoitushyötykäyttö
Kasvutapamatalakasvuinen
Istutustiheys1 kpl/m
AlkuperämaaSuomi
Taimen koko myytäessä2 litran astia
Taimityyppiastiataimi