Tyrni Tytti emi 3L
Tuotekoodi: TA502276016 EAN: 6417189276166

Tyrni Tytti emi 3L

Tuotekoodi: TA502276016 EAN: 6417189276166

Tuotekuvaus

Tyrni 'Tytti' on terve, kestävä ja tiheästi haarova FinE -lajike. Pyöreänmuotoinen emipensas tuottaa pitkulaisia, suurehkoja, aromikkaita ja terveellisiä, hyvin c-vitamiinipitoisia marjoja. Kaunis hopeanhohtoinen tyrni on käyttökelpoinen myös koristekasvina.

Tyrni viihtyy parhaiten kalkkipitoisessa, hikevässä hiekkamultamaassa, aurinkoisella paikalla. Pensas sitoo juurinystyröidensä avulla typpeä ilmasta, joten sitä ei tarvitse lannoittaa typpipitoisilla lannoitteilla. Hoitoleikkaukseksi riittää kuivuneiden ja vahingoittuneiden oksien ja juurivesojen poisto. Paras leikkausajankohta on keväällä, ennen kasvuunlähtöä.

Kaksikotiset tyrnit jaetaan emi- ja hedelajikkeisiin. Marjoja tuottaakseen emilajikkeet tarvitsevat pölyttäjäksi hedelajikkeen. Yksi hedelajike pölyttää kolmesta neljään emipensasta. kg marjoja, jotka säilyvät pensaissa poimintakelpoisina yli kuukauden. Tuulipölytteinen, kasvupaikan tulee olla avoin ja kohtuullisille tuulille altis. Vaatii pölyttäjäksi poikatyrnin. Kestävä vyöhykkeillä I-VI.
Tuotepakkaus:

paino: 3,00 kg

Ominaisuudet

TuoteTyrni Tytti emi 3L
Korkeus, cm150-200cm
Menestymisvyöhykkeet I-V
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmämarjakasvi
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiHippophae rhamnoides 'Tytti'
Satoaikasyyskuu
Käyttötarkoitushyöty
Kasvutapapyöreähkö
Istutustiheystaimiväli 2,5m