Vadelma Borgund 2L
Tuotekoodi: TA502277018 EAN: 6417189277187

Vadelma Borgund 2L

Tuotekoodi: TA502277018 EAN: 6417189277187

Tuotekuvaus

Vadelma 'Borgund' on runsassatoinen ja melko taudinkestävä, norjalaista alkuperää oleva lajike. Marjat ovat kirkkaanpunaisia, suuria ja makeita. Sato kypsyy heinä-elokuussa ja sopii erinomaisesti tuorekäyttöön. Pensas on matalakasvuinen.

Vadelma tarvitsee aurinkoisen ja suojaisan kasvupaikan. Maan tulisi olla runsasmultainen, tuore ja hyvin vettä läpäisevä.
Vadelman taimet kannattaa istuttaa hieman koholla olevaan, noin 80 cm levyiseen penkkiin, vähintään 50 cm välein. Penkkien väliin tulisi jättää tilaa ainakin 2,5 metriä, jotta taimet saavat riitävästi valoa. Valmiiksi lannoitettu ja kalkittu hiekkapitoinen puutarhamulta on hyvä kasvualusta uusille taimille. Istutuskuoppa kastellaan ja pohjamaa peruslannoitetaan tarvittaessa. Taimet kastellaan huolellisesti vielä istutuksen jälkeen ja multa tiivistetään varovasti taimien juurelle. Pensaat kannattaa tukea kahden tai neljän langan väliin. Tuentamalleja on erilaisia.

Vuosittain keväällä vadelmapensaat voi lannoittaa esimerkiksi marjalannoitteella. Kuivina kausina taimia kannattaa kastella säännöllisesti. Loppukesällä tai alkusyksystä pensaat voi lannoittaa vähätyppisellä syyslannoitteella, joka vahvistaa uusia versoja ja silmuja.

Kaksivuotinen vadelma tekee marjat ja kukat toisen vuoden versoihin. Vadelman hoitoleikkaukset tehdään keväällä, ennen silmujen puhkeamista. Pensaista leikataan edellisvuoden satoversot, rivin ulkopuolella kasvavat versot, sekä heikot ja huonokuntoiset versot. Lisäksi kasvustoa harvennetaan, jotta se pysyy ilmavana ja marjojen poimiminen on helpompaa.

Tuotepakkaus:

paino: 2,00 kg

Ominaisuudet
TuoteVadelma Borgund 2L
Korkeus, cm100-150
Menestymisvyöhykkeet I-III(IV)
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmämarjakasvi
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiRubus idaeus 'Borgund'
Satoaikaheinä-, elokuu
Käyttötarkoitushyötykäyttö
Kasvutapamelko pystykasvuinen
Istutustiheys2 kpl/m
AlkuperämaaFI
Taimen koko myytäessä2 litran astia
Taimityyppiastiataimi