Vadelma Maurin Makea FinE 2L
Tuotekoodi: TA502277021 EAN: 6417189277217
Kauniisti kotimainen logo

Vadelma Maurin Makea FinE 2L

Tuotekoodi: TA502277021 EAN: 6417189277217

Tuotekuvaus

Vadelma 'Maurin Makea' on erittäin satoisa, pensasvadelman ja kotimaisen luonnonkannan risteymä. Suurehkot marjat ovat pitkän pyöreitä ja erittäin makeita. Marjat irtoavat hyvin kannoista ja soveltuvat erinomaisesti tuorekäyttöön ja säilöntään. 'Maurin Makea' on saanut FinE -tunnuksen.

Latvottuna 'Maurin Makea' kasvaa pensasmaisesti, eikä sitä tarvitse juuri tukea. Versojen kärjistä leikataan keväällä noin 2-3 cm, kun taimet ovat 50-70 cm korkeita. Tällöin versot haarautuvat, ja pensas jää matalaksi ja tuuheaksi.

Vadelma tarvitsee aurinkoisen ja suojaisan kasvupaikan. Maan tulisi olla runsasmultainen, tuore ja hyvin vettä läpäisevä.
Vadelman taimet kannattaa istuttaa hieman koholla olevaan, noin 80 cm levyiseen penkkiin, vähintään 50 cm välein. Penkkien väliin tulisi jättää tilaa ainakin 2,5 metriä, jotta taimet saavat riitävästi valoa. Valmiiksi lannoitettu ja kalkittu hiekkapitoinen puutarhamulta on hyvä kasvualusta uusille taimille. Istutuskuoppa kastellaan ja pohjamaa peruslannoitetaan tarvittaessa. Taimet kastellaan huolellisesti vielä istutuksen jälkeen ja multa tiivistetään varovasti taimien juurelle. Pensaat kannattaa tukea kahden tai neljän langan väliin. Tuentamalleja on erilaisia.

Vuosittain keväällä vadelmapensaat voi lannoittaa esimerkiksi marjalannoitteella. Kuivina kausina taimia kannattaa kastella säännöllisesti. Loppukesällä tai alkusyksystä pensaat voi lannoittaa vähätyppisellä syyslannoitteella, joka vahvistaa uusia versoja ja silmuja.

Kaksivuotinen vadelma tekee marjat ja kukat toisen vuoden versoihin. Vadelman hoitoleikkaukset tehdään keväällä, ennen silmujen puhkeamista. Pensaista leikataan edellisvuoden satoversot, rivin ulkopuolella kasvavat versot, sekä heikot ja huonokuntoiset versot. Lisäksi kasvustoa harvennetaan, jotta se pysyy ilmavana ja marjojen poimiminen on helpompaa.

Lyhenne FinE tulee sanoista Finnish Elite. Tunnuksella varustetut kasvit on lisätty ilmastonkestävyydeltään ja käyttöominaisuuksiltaan tutkituista ja tautitestatuista emokasveista. FinE®-kasvit ovat pitkän tutkimus- ja valintatyön ja osaavan taimituotannon tulos.
FinE®-tunnus myönnetään tarkoin valituille koristekasveille ja marja- ja hedelmälajikkeille.
Tuotepakkaus:

paino: 2,00 kg

Valmistusmaa: SUOMI

Ominaisuudet
TuoteVadelma Maurin Makea FinE 2L
Korkeus, cm100-150
Menestymisvyöhykkeet I-V
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmämarjakasvi
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiRubus idaeus 'Maurin Makea'
Satoaikaheinä-, elokuu
Käyttötarkoitushyöty
Kasvutapapensastava
Istutustiheys2 kpl/m
AlkuperämaaSuomi
Taimen koko myytäessä2 litran astia
Taimityyppiastiataimi