Vadelma Maurin Makea 2L
Tuotekoodi: TA502277021 EAN: 6417189277217

Vadelma Maurin Makea 2L

Tuotekoodi: TA502277021 EAN: 6417189277217

Tuotekuvaus

Vadelma 'Maurin Makea' on pensasvadelman ja kotimaisen luonnonkannan risteymä. Suurehkot marjat ovat pitkän pyöreitä ja erittäin makeita. Marjat irtoavat hyvin kannoista ja soveltuvat erinomaisesti tuorekäyttöön ja säilöntään. 'Maurin Makea' on kestävä ja terve FinE -lajike.

Latvottuna 'Maurin Makea' kasvaa pensasmaisesti, eikä sitä tarvitse juuri tukea. Versojen kärjistä leikataan keväällä noin 2-3 cm, kun taimet ovat 50-70 cm korkeita. Tällöin versot haarautuvat, ja pensas jää matalaksi ja tuuheaksi.

Vadelma tarvitsee aurinkoisen ja suojaisan kasvupaikan. Maan tulisi olla hyvin vettä läpäisevä, mieluiten kalkittu hietamultamaa. Keväällä vadelman taimia voi halutessaan lannoittaa marjalannoitteella. Kuivina kesinä taimia kannattaa kastella, jotta marjoista muodostuisi meheviä ja maukkaita. Sadonkorjuun jälkeen pensaille voi antaa syyslannoitetta, joka auttaa niitä talvehtimaan.

'Maurin Makean' taimet voi istuttaa 30 cm välein, noin 80 cm leveään, hieman koholla olevaan penkkiin. Penkkien väliin tulisi jättää tilaa ainakin 2,5 metriä, jotta taimet saavat riittävästi valoa. Valmiiksi lannoitettu ja kalkittu hiekkapitoinen puutarhamulta on hyvä kasvualusta uusille taimille. Pensaat istutettaan niin,että juurenniska jää 2-3 cm syvyyteen maanpinnasta. Taimet kastellaan huolellisesti vielä istutuksen jälkeen ja multa tiivistetään varovasti taimien juurelle.

Kaksivuotinen vadelma tekee marjat ja kukat toisen vuoden versoihin. Vadelman hoitoleikkaukset tehdään keväällä, ennen silmujen puhkeamista. Pensaista leikataan edellisvuoden satoversot, rivin ulkopuolella kasvavat versot, sekä heikot ja huonokuntoiset versot. Lisäksi kasvustoa harvennetaan, jotta se pysyy ilmavana ja marjojen poimiminen on helpompaa.
Tuotepakkaus:

paino: 2,00 kg

Ominaisuudet

TuoteVadelma Maurin Makea 2L
Korkeus, cm100-150
Menestymisvyöhykkeet I-V
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmämarjakasvi
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiRubus idaeus 'Maurin Makea'
Satoaikaheinä-, elokuu
Käyttötarkoitushyöty
Kasvutapapensastava
Istutustiheys2 kpl/m